Συναντήσεις με Χατζηδάκη και Φραγκογιάννη θα έχει ο ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Αρχίζει αύριο Τρίτη η επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις ενεργειακές πηγές, Φράνσις Φάνον, στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα, που αποτελεί τον τρίτο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, μετά τον Λίβανο και την Ιορδανία, ο κ. Φάνον θα έχει αύριο συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και

τον τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Κώστα Φραγκογιάννη. Την Τετάρτη, ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην Αθήνα στην πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη, με την συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η συνάντηση του κ. Φραγκογιάννη με τον κ. Φάνον πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Παράλληλα, σημειώνουν ότι η Ομάδα Εργασίας Στρατηγικού Διαλόγου για ενεργειακά θέματα, η οποία θα συνέλθει υπό τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών και τον Αμερικανό Βοηθό υπουργό Εξωτερικών, θα εξετάσει θέματα όπως η διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων ενεργειακών πόρων μέσω Ελλάδας, οι δυνατότητες για αμερικανικές επενδύσεις στον ελληνικό ενεργειακό τομέα, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά υδρογονανθράκων, καθώς και η επέκταση της διμερούς συνεργασίας στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα