Απειλές από λεγόμενο «ΥΠΟΙΚ»: Θα έρθουν αντιμέτωποι με την Τουρκία

Ο λεγόμενος «υπουργός οικονομικών και ενέργειας» των κατεχομένων Χασάν Τακόι ανέφερε ότι η συντονισμένη δουλειά που γίνεται με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστεί με πλήρη ταχύτητα και πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει από τους Τουρκοκυπρίους να εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους στην περιοχή.

Προειδοποίησε επίσης το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Αίγυπτο να μην «πέσουν στα παιχνίδια των Ελληνοκυπρίων» και

να έρθουν αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο με την Τουρκία, η οποία είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ, ο κ. Τακόι αναφέρθηκε στο πρακτορείο DHA στις παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και δήλωσε ότι τα γεωτρητικά σκάφη Φατίχ και Γιαβούζ καθώς και το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός» δίνουν δύναμη στον Τουρκοκύπριους και είπε ότι είναι αποτέλεσμα της ισχυρής διπλωματίας της Τουρκίας τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ανέφερε ότι τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσαν τις θέσεις τους σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, διευκρινίζοντας ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/κ θα είναι πάντα η πρώτη τους προτεραιότητα, κάτι που όπως είπε καθησύχασε τους Τουρκοκυπρίους.

Η "ελληνοκυπριακή Διοίκηση», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνέχισε να λαμβάνει μέτρα για την προσβολή των δικαιωμάτων" των Τ/κ, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί στενά τα μέτρα που έλαβε η Κύπρος, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Αίγυπτος.
  

Keywords
Τυχαία Θέματα