Συναντήσεις Άντρου με μέλη Ε.Φ και Απόστρατους για ενίσχυση άμυνας της χώρας

Συναντήσεις με Συνδέσμους Αξιωματικών Στρατού πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Χθες είχε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Απόστρατων Αξιωματικών Κυπριακού Στράτου με κύριο θέμα την άμυνα της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ, ο κύριος Κυπριανού συζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας σε προσωπικό, νέο εξοπλισμό, υποδομές, στην ισόρροπη ανάπτυξη των τριών

κλάδων (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας).

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι ο Προϋπολογισμός Αμυντικής Θωράκισης που κατατίθεται, θα πρέπει να εξυπηρετεί πρώτιστα το σκοπό ενίσχυσης της ΕΦ, να είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας και να σέβεται τη βούληση του λαού.

Επιπλέον συζήτησαν για τη φυγοστρατία, για το ρόλο της Ειρηνευτικής Δύναμη, ενώ εξήρε το σημαντικό ρόλο της Εθνοφυλακής και της εφεδρείας.
Προ ημερών, Άντρος Κυπριανού είχε συνάρτηση με το Σύνδεσμο Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς και τις ανησυχίες τους, για την Άμυνα της χώρας.

Θέματα συζήτησης ήταν η έλλειψη ωραρίου στην Εθνική Φρουρά και η θέσπιση αξιοκρατικού συστήματος προαγωγών.

Ο Γενικός Γραμματέας, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα και το ρόλο της Εθνικής Φρουράς, στις παρούσες συνθήκες και τόνισε ότι, όσο η κατοχή συνεχίζεται, επιβάλλεται να παραμείνει ως αξιόμαχη δύναμη αποτροπής, της όποιας ξένης επιβουλής.

Διαβάστε ακόμη: Υπογράφονται σήμερα προαγωγές για Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς

Keywords
Τυχαία Θέματα