Πρόβλεψη Μαρτίου: Θερμότερος του κανονικού, χωρίς βροχές και με σκόνη

Απογοητευτικός ως προς το ποσοστό βροχής θα είναι ο Μάρτιος και θερμότερος του κανονικού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τα δεδομένα για τον Μάρτιο καταγράφονται στο αγρομετεωρολογικό δελτίο που εκδίδει η Υπηρεσία.

Ο Μάρτιος όπως και ολόκληρη η επόμενη τριμηνία (Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου) χαρακτηρίζεται από καταιγιδοφόρο δραστηριότητα, λόγω του συνδυασμού των δυναμικών αιτίων με τη θερμική αστάθεια. Γενικά ο Μάρτιος (όπως και ολόκληρη η επόμενη τριμηνιαία περίοδος) χαρακτηρίζεται σε κλιματικό επίπεδο και από επεισόδια σκόνης τα οποία μερικές φορές

είναι έντονα.

Δείτε εδώ: Συννεφιασμένος ο καιρός- Αραιή σκόνη μέχρι και την Πέμπτη

Ο Μάρτιος, στην εποχική πρόγνωση, φαίνεται ότι θα είναι σχετικά θερμότερος του κανονικού. Σε σχέση με το αναμενόμενο ύψος βροχής αυτό είναι κάπωςαπογοητευτικό αφού αναμένεται να κυμανθεί στα νότια και ανατολικά του νησιού κάτω από 50% του κανονικού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί από 50% μέχρι 75% του κανονικού για την εποχή. Αυτό το χαρακτηριστικό, του χαμηλού δηλαδή αθροιστικού ύψους βροχής, είναι χαρακτηριστικό και για ολόκληρη τη γύρω περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα