Άκυρος ο συναγερμός στο Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες αλλά ήταν υποψία για UAV

Προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, το πρωί της Παρασκευής. Ο επίσημος λογαριασμός των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στο Twitter ανέφερε πως οι δεν επιβεβαιώθηκαν πυρά κατά του Ισραήλ στα βόρεια. Όπως φαίνεται, ο συναγερμός σχετιζόταν με λανθασμένη υποψία για διείσδυση μη-επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV). 

Following reports of air-raid sirens sounding in northern Israel

this morning, no incoming fire toward Israel was identified. It appears to have been a false suspicion of an infiltrating UAV.

Israel Defense Forces (@IDF) August 7, 2020

Σύμφωνα με το «Σπούτνικ», συναγερμός σήμανε στο Ισραήλ, το πρωί της Παρασκευής, καθώς ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες για πυραύλους.

Οι σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ και αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ήχησαν οι σειρήνες και ανέφερε ότι θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες λίγο αργότερα.

Παρά τον ήχο των σειρήνων, δεν υπήρξαν αναφορές για τυχόν εκρήξεις, ενώ το Israel Radio μετέδωσε ότι επρόκειτο για λανθασμένο συναγερμό.

Στα ύψη η ένταση στην περιοχή

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα, το επιτελείο ενημέρωσε ότι αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας «υπόγειες εγκαταστάσεις» της Χαμάς, της παλαιστινιακής παράταξης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις ρίψεις μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας και στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, τα ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν υλικές ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς.

Το Ισραήλ και η Χαμάς ενεπλάκησαν σε τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014). Παρά την άτυπη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία τέθηκε σε εφαρμογή πέρυσι κατόπιν μεσολάβησης του ΟΗΕ, της Αιγύπτου και του Κατάρ, τα δύο μέρη συνεχίζουν σποραδικά τις εχθροπραξίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συναγερμός, Ισραήλ, Ήχησαν,synagermos, israil, ichisan