Συμμετοχή Τορναρίτη και Ευσταθίου στη Μόνιμη Επιτροπή της ΚΣΣΕ στη Ρώμη

Οι βουλευτές Νίκος Τορναρίτης και Κωστής Ευσταθίου, επικεφαλής και μέλος, αντίστοιχα, της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνουν αύριο στη Ρώμη, για να συμμετάσχουν στις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ, που θα διεξαχθούν στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2021.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Ευσταθίου, ως Εισηγητής της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας

της ΚΣΣΕ, θα παρουσιάσει Ψήφισμα και Σύσταση για Έκθεση  του με τίτλο «Οι συνέπειες της πανδημίας Covid 19 στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού».

Κατά τη συνεδρία, θα συζητηθούν επίσης η έκρυθμη κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας και η ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, η αναθεώρηση του κώδικα δεοντολογίας των μελών της Συνέλευσης όσον αφορά την απαγόρευση κάθε είδους απρεπούς σεξουαλικής συμπεριφοράς και παρενόχλησης ή εκμετάλλευσης, ο ρόλος των ανδρών στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας, η πάταξη της διαφθοράς και ο εορτασμός της 70χρονης επετείου των Συμβάσεων της Γενεύης.

Τη Συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής θα προσφωνήσουν οι Πρόεδροι της Ιταλικής Βουλής και της Γερουσίας, Roberto Fico και κα Elisabetta Alberti Casellati, αντίστοιχα. Ενόψει της ανάληψης από την Ιταλία της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Luigi di Maio, θα παρουσιάσει τους κύριους άξονες δράσης της Ιταλικής Προεδρίας.

Στη Μόνιμη Επιτροπή της ΚΣΣΕ συμμετέχουν οι επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπιών, οι είκοσι Αναπληρωματικοί Προέδροι της Συνέλευσης, οι Προέδροι των Επιτροπών και οι Προέδροι των Πολιτικών Ομάδων στη Συνέλευση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα