Συμμετοχή κυπριακής αποστολής στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Νορμανδία

Με σημαντικές ελπίδες διάκρισης αναχωρεί το Σάββατο, η αποστολή του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τριάντα επτά άτομα, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, την κορυφαία διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού για μαθητές ηλικίας 16-18 ετών.

Η Κύπρος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, θα συμμετάσχει σε αγωνίσματα στίβου, κολύμβησης, ενόργανης γυμναστικής, πυγμαχίας και τζούντο με σημαντικές ελπίδες διάκρισης. Αιχμή του δόρατος της κυπριακής αποστολής οι συμμετοχές του Ιωσήφ Κεσίδη στη σφυροβολία, της Βαλεντίνας Σάββα και της Αιμιλίας Κολοκοτρώνη επίσης στη σφυροβολία, της Αμπντουλατίφ Λάιλα στην πυγμαχία καθώς και της Άννας Χατζηλοίζου στην κολύμβηση στα 50μ και 100μ ελεύθερο.

Η κυπριακή αποστολή αποτελείται από τριάντα επτά άτομα (αθλητές/τριες, προπονητές, στελέχη ΥΠΠΑΝ, κριτές, διαιτητές, φυσιοθεραπευτή κ.α.) αναχωρεί το Σάββατο 14 Μαϊου, 2022 σε τρεις ομάδες και επιστρέφει στις 22 Μαΐου, 2022. Αρχηγός αποστολής έχει ορισθεί ο Επιθεωρητής Φυσικής Αγωγής Νεόφυτος Παπαϊωάννου.

Αναφέρεται ότι, στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή, σε είκοσι διαφορετικά αθλήματα, πέραν των 3.500 αθλητών/τριών από 67 χώρες. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε εννιά πόλεις της Νορμανδίας Caen, Deauville, Forêt d’Ecouves, Grandville, Le Havre, Montivilliers, Pont-Audemer, Rouen, και Val-de-Reuil.

Παράλληλα με την αγωνιστική δράση, στο πλαίσιο της Γυμνασιάδας  - όπως και σε κάθε παγκόσμια σχολική αθλητική διοργάνωση - διοργανώνονται πολύπτυχες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις όπως «Fan and Skill Zone» «ISF Forum» και «ISF Seminars», διευκρινίζεται.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα προστασίας κατά της πανδημίας Covid-19 και θα λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα