Στο 55% οι πληρότητες των ξενοδοχείων τον Μάιο μήνα στην Πάφο

Στο 55% κυμαίνονται οι πληρότητες των ξενοδοχείων στην επαρχία Πάφου τον Μαΐο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Μαΐος υπό κανονικές συνθήκες θα κατέγραφε στην επαρχία Πάφου την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση από την ρωσική αγορά, ωστόσο είπε ότι λόγω του πολέμου, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Πρόσθεσε πως η κινητικότητα από τις άλλες αγορές δεν κάλυψε το κενό, τουλάχιστον για τον Μαΐο και καταγράφηκαν μειωμένες πληρότητες.

Επιπρόσθετα παρατήρησε

ότι υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα στην αγορά, αστάθμιτοι παράγοντες, αρνητικές εξελίξεις από την κρίση στην Ουκρανία, ενώ είπε ότι ο πληθωρισμός δεν βοηθάει τη βιομηχανία λόγω και της αύξησης των λειτουργικών εξόδων, του κόστους των εισιτηρίων και του αυξημένου κόστους στην ενέργεια.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τις κύριες αγορές, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, αλλά και από νέες αγορές, εκφράζοντας την ελπίδα να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία φέτος σε πιο ικανοποιητικά επίπεδα από το 2020 και το 2021.

Ερωτηθείς για τον επόμενο μήνα σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον, εκτιμώντας πως ο Ιούνιος θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι της Πάφου σημείωσε πως αυτά επικεντρώνονται στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στην αύξηση του λειτουργικού κόστους. Επειδή, συνέχισε, η ξενοδοχειακή βιομηχανία πέρασε δύο δύσκολα έτη, σίγουρα φέτος η κερδοφορία έχει πληγεί.

Σε σχέση με την ποιότητα του τουρίστα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως αυτή κατά μέσο όρο είναι ικανοποιητική, προσθέτοντας πως αυτό διαφαίνεται στο ότι ο επισκέπτης της Πάφου επιλέγει να μείνει περισσότερες μέρες και να ξοδέψει λίγο περισσότερο στις διακοπές του. Εκτίμησε ωστόσο πως οι πληρότητες θα πρέπει να ανεβούν.

Ερωτηθείς για την ψυχολογία του τουρίστα λόγω και της εποχής της πανδημίας που διανύουμε ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως είναι καλύτερη  από πέρσι και ότι ο κόσμος σε ένα μεγάλο βαθμό έχει ξεπεράσει το θέμα της πανδημίας και δεν είναι πλέον κάτι που τον απασχολεί τόσο στις διακοπές του. Είναι προσεκτικός ο επισκέπτης, αλλά τον ενδιαφέρουν και οι διακοπές του, κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: Αυξημένο ενδιαφέρον για το τριήμερο του κατακλυσμού – Πρώτη επιλογή η Πάφος

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα