ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ! Ένα κύμα αγάπης, έμπρακτης προσφοράς

Το κύμα αγάπης του προγράμματος «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ μαζί με πρεσβευτή τον Σάκη Ρουβά επεκτείνεται και δυναμώνει

Η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ συνεχίζει δυναμικά το κύμα αγάπης που ξεδιπλώθηκε σε ολόκληρη την Κύπρο, μέσω του πρότυπου προγράμματος έμπρακτης προσφοράς &κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», το οποίο από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι σήμερα έχει στηρίξει περισσότερα από 120,000 παιδιά και τις οικογένειές τους.

Θέτοντας

ως αρχή του προγράμματος την έμπρακτη προσφορά προς τον συνάνθρωπο και με πυρήνα τα παιδιά, η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ επιδιώκει την πολύπλευρη στήριξη της κυπριακής κοινωνίας, ως ανταπόδοση για την αγάπη και εμπιστοσύνη που δείχνει στην εταιρεία τα τελευταία 70 χρόνια. Έχοντας συνοδοιπόρους το προσωπικό της εταιρείας, εκατοντάδες εθελοντές αλλά και τον πρεσβευτή της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και κορυφαίο καλλιτέχνη, Σάκη Ρουβά, το πρόγραμμα μέσα σε δύο χρόνια στήριξε ουσιαστικά χιλιάδες συνανθρώπους μας που χρειάζονταν βοήθεια.

Το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» ξεκίνησε το 2013 κάνοντας πραγματικότητα το κοινό όραμα των ανθρώπων της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ να δώσουν ελπίδα και έμπρακτη βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση που έπληξε την χώρα. Η κα Σωτηρούλλα Σωτηρίου, Επικεφαλής του Τμήματος Marketing και Εταιρικής Εικόνας της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, εξηγεί: «Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση του 2013 έδωσαν στην εταιρεία μας το έναυσμα να μεγιστοποιήσει τη βοήθεια που πρόσφερε παραδοσιακά όλα τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, στην ανεργία, στην οικονομική δυσπραγία και στις επιπτώσεις που έχουν όλα αυτά στο μέλλον της χώρας μας, τα παιδιά. Έτσι δημιουργήθηκε το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, το οποίο κατάφερε να δημιουργήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ένα δυνατό κύμα αγάπης, με την καθοριστική στήριξη του Σάκη Ρουβά, ως τον πρώτο επίσημο εθελοντή και πρεσβευτή του προγράμματος, ο οποίος συνεχώς και με συνέπεια συμβάλει ουσιαστικά στο πρόγραμμα»

Σήμερα, με την υλοποίηση δεκάδων έργων ουσίας, το πρόγραμμα ανταποκρίνεται με επιτυχία στους στόχους που τέθηκαν από την αρχή: τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής για βελτίωση των συνθηκών φροντίδας, διατροφής, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης των παιδιών, την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας για προσφορά στο συνάνθρωπο και την ανάδειξη των αξιών της προσφοράς και της έμπρακτης βοήθειας.

Παράλληλα, στηρίχθηκαν έμπρακτα σημαντικοί φορείς και θεσμοί της Κύπρου, αλλά και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» έχει προσφέρει 162,000 λίτρα φρέσκο γάλα σε παιδιά και ευπαθείς ομάδες, 1,380,000 γαλατάκια σοκολάτας σε άπορους μαθητές στα σχολεία και 91,200 λίτρα γάλακτος και 2,000 κιλά χαλλούμι σε Κοινωνικά Παντοπωλεία σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αγελαδοτρόφων Ιδαλίου.

Κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», εντάχθηκαν επίσης και όλες οι δραστηριότητες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ είχε αναπτύξει τα προηγούμενα χρόνια, όπως τη Παγκόσμια Ημέρα Μητρικού Θηλασμού και το Φεστιβάλ Γάλακτος. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και άλλους φορείς, η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ ολοκλήρωσε το έργο Dairius για την ανακύκλωση ληγμένων γαλακτοκομικών προϊόντων και την παραγωγή βιοαερίου.

Σήμερα, δυόμιση χρόνια μετά, η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», έχοντας βραβευθεί κατ’ επανάληψη και έχοντας εμπνεύσει και άλλες εταιρείες στην Κύπρο να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, συνεχίζει να εξελίσσει το όραμά της, δίνοντας έμφαση στην παιδεία, με συνεργασίες με τους πιο αξιόπιστους εκπαιδευτικούς φορείς, όπως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το νέο έργο της «Συμμετοχής», που στόχο έχει την έμπρακτη στήριξη της κυπριακής εκπαίδευσης. Πρόκειται για τον Παγκύπριο Σχολικό Διαγωνισμό Δημοτικής Εκπαίδευσης, «Πολίτες του Μέλλοντος», μέσω του οποίου δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά της Κύπρου να εμπνευστούν, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Το έργο, το οποίο επιχορηγεί η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, θα υλοποιηθεί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αγωγής Υγείας (ΠΣΑΥ), και στοχεύει στη δημιουργία λειτουργικών εγκαταστάσεων με εικαστικό ενδιαφέρον σε σχολεία, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών για έκφραση και επικοινωνία. Στους χώρους αυτούς, θα υπάρχει η δυνατότητα να εκτίθενται με ποικίλους τρόπους σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες, εμπειρίες, προτάσεις και δράσεις που οι μαθητές θα μοιράζονται με την ευρύτερη σχολική κοινότητα. Σε αυτό το στάδιο, οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου εξελίσσουν τις προτάσεις και προχωρούν τις διαδικασίες για υλοποίηση των έργων.

Το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» λοιπόν, μετά από δύο και πλεόν χρόνια έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς, συνεχίζει να δυναμώνει το κύμα αγάπης σε όλη την Κύπρο.

Έργα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που έχουν υλοποιηθεί:

1. Αίθουσα στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Καλό Χωριό

2. Αίθουσα στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Λεμεσού

3. Πάρκο Γυμναστικής στην παραλία Μακένζι

4. Παιδότοπος στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου

5. Παιδικό Πάρκο στο χωριό Πολέμι

6. Παιδικό Πάρκο στο χωριό Αμαργέτη

7. Παιδότοπος στη Δερύνεια

8. Πλανητάριο στο Λύκειο Ιδαλίου

9. Εξοπλισμός κουζίνας στο Γ’ Ολοήμερο Δημοτικό Σωτήρας*

10. Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας - Σκίαστρο*

11. Β’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας – Διαμόρφωση αίθουσας*

12. Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης – χώρος πρασίνου*

13. Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου - χώρος πρασίνου*

14. Δημοτικό Σχολείο Μάμμαρι – εκπαιδευτική εγκατάσταση*

15. Η΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΚΑ΄&ΚΒ - Σκίαστρο*

16.. Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Γερμασόγειας (Πάρκο Κυκ/κής Αγωγής) *

17. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών - Σκίαστρο*

18. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας – Σκίαστρο*

19. Β΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς – Διαμόρφωση χώρου*

20. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου εγκατάσταση (καράβι)*

21. Προσφορά 5.000 λίτρων φρέσκου γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρας για υγιεινά προγεύματα

22. Προσφορά 1.380.000 λίτρων δωρεάν γαλατάκια σοκολάτας σε μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης

23. Προσφορά 66.000 λίτρων γάλακτος

24. Προσφορά 162.000 λίτρων γάλακτος για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία

25. Στήριξη της πραγματοποίησης του φεστιβάλ γάλακτος στο Δάλι.

26. Στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού

27. Υποστήριξη Πρωταθλημάτων Grassroots

28. Υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα DAIRIUS.

29. Υποστήριξη της «Αγκαλιάς Αγάπης». Συγκέντρωση παιχνιδιών σε συνεργασία με τον Επίτροπο Εθελοντισμού τα Χριστούγεννα του 2014.

30. Στήριξη του Κυπριακού Στίβου

31. Εικαστική – Λειτουργική Εγκατάσταση (Pavillion) Δημ. Σχολείο Χατζηγεωργάκης Κορνέσιος

*Έργα που έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αγωγή Υγείας του Υπ. Παιδείας

Keywords
Τυχαία Θέματα