Συμμαχία: Το ρεύμα από Τουρκία να συζητηθεί στο ΕΣ

Την ανησυχία της σε σχέση με τους σχεδιασμούς για μεταφορά ρεύματος από την Τουρκία στα κατεχόμενα εξέφρασε με ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών. "Την ώρα που ξεκινά ο εντατικός και κρίσιμος γύρος των συνομιλιών, η Τουρκία προχωρεί ακάθεκτη στα σχέδια της για προσάρτηση των κατεχομένων με την ολοκλήρωση των σχεδιασμών για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος", αναφέρει.

Η Συμμαχία Πολιτών θέτει ξεκάθαρα θέμα για αναγκαιότητα συζήτησης του ζητήματος ενώπιον Εθνικού Συμβουλίου, καθώς όπως αναφέρει, "τώρα η μεταφορά ρεύματος δημιουργεί

νέα τετελεσμένα".

Σημειώνει επίσης ότι "το έργο αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, καθώς η κατοχική δύναμη δεν έχει κανένα δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες υποδομές στα κατεχόμενα μας εδάφη".

Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση, σύμφωνα με τη Συμμαχία, να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά στη νέα προσπάθεια προσάρτησης των εδαφών μας από την Τουρκία. Την καλούν όπως:

Ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κυρώσεις κατά της Τουρκίας.Λάβει νομικά μέτρα εναντίον των εταιρειών που θα συμμετάσχουν σε αυτό το έργο.

"Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν θα μείνει παρατηρητής όπως έκανε με τον αγωγό μεταφοράς νερού, όπου δυο ημέρες πριν τα πανηγυρικά του εγκαίνια από τον Ερντογάν, προέβηκε σε χλιαρή αντίδραση", σημειώνει κλείνοντας η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα