Γεν. Ελεγκτής: Δεν εξετάζω την πολιτική πτυχή της Αντιγόνης

Καμία εμπλοκή δεν έχει η Ελεγκτική Υπηρεσία στις πολιτικές πτυχές του θέματος που έχει προκύψει με το ανέβασμα της Αντιγόνης στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, υποστηρίζει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι εκείνο που εξετάζει είναι αν οι ενέργειες που έγιναν από έναν ημικρατικό οργανισμό, εν προκειμένω τον ΘΟΚ, έγιναν στη βάση νόμιμων διαδικασιών, καθώς

και το ύψος της δαπάνης που πραγματοποιήθηκε.

Το αν ήταν απαραίτητη ή όχι η άδεια του Τμήματος Αρχαιοτήτων προκειμένου να δοθεί η παράσταση, αυτό είναι κάτι που θα διερευνηθεί, πρόσθεσε.

«Πέρσι, στην παράσταση για τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, δεν σκεφτήκαμε ότι μπορεί να υπάρχει κάτι προς διερεύνηση. Φέτος, μετά την επιστολή του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, κινηθήκαμε προς τον ΘΟΚ και το Τμήμα Αρχαιοτήτων», είπε.

Όσον αφορά στον ρόλο που παίζει η Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι ο ΘΟΚ από την πλευρά του έχει εκδώσει ανακοινώσεις στις οποίες εκφράζει τα επιχειρήματά του. «Θα πάρουμε και την άποψη του Τμήματος Αρχαιοτήτων, το οποίο λειτουργεί βάσει νόμων και κανονισμών που καταγράφουν ακόμα και το τέλος που καλείται να πληρώσει ο επισκέπτης στα υπό κατοχή μνημεία. Υπάρχουν πρόνοιες για τα μνημεία υπό τουρκική κατοχή, όπως το ότι προς το παρόν όλα τα μνημεία παραμένουν κλειστά», είπε.

Εκείνο που θα επιδιώξει η Ελεγκτική Υπηρεσία, είναι να συγκεντρωθούν όλες οι απόψεις και αν εξακολουθήσουν να υπάρχουν θέματα προς διευκρίνιση, «τότε θα απευθυνθούμε στον Γενικό Εισαγγελέα».

Αναφορικά με την επιστολή που έλαβε από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στην οποία εν πολλοίς τον εγκαλεί για «υπερβάλλοντα ζήλο», ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως ό,τι έχει πράξει μέχρι στιγμής, εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, προσθέτοντας ότι πολιτικές αποφάσεις και νόμιμες διαδικασίες, δεν συγκρούονται κατ’ ανάγκη.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα