Συμμαχία: Χαιρετίζει την προοπτική για δημιουργία τερματικού

"Χαιρετίζουμε την προοπτική που δημιουργείται για την κατασκευή τερματικού υγροποίησης Φυσικού Αερίου μετά και τις χθεσινές εξαγγελίες της εταιρίας ExxonMobil", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών.

"Αυτή είναι η καλύτερη για την Κύπρο μορφή εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου, γιατί δημιουργεί τόσο οικονομικές προοπτικές όσο και πολλαπλά γεωστρατηγικά και πολιτικά οφέλη", συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Ήταν αυτή ακριβώς τη στρατηγική που από το 2004 ο Γιώργος Λιλλήκας σχεδίασε, παρουσίασε και

ξεκίνησε να υλοποιεί ως Υπουργός Ενέργειας μετά από την έγκριση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου", επισημαίνουν.

"Φυσικά οφείλουμε να τονίσουμε πως μερικοί όχι μόνο δεν πίστευαν σε αυτή την προοπτική, αλλά την χλεύαζαν και αρνούνταν να μπουν στη διαδικασία να τη συζητήσουν. Κάποιοι έφθασαν στο σημείο να μιλούν για αέρα κοπανιστό και ψάρι στο γιαλό. Όχι μόνο δεν πίστεψαν σε αυτή τη στρατηγική και τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει για τον τόπο μας, αλλά μας πρότειναν κατά καιρούς πως η βέλτιστη λύση για την αξιοποίηση του Φυσικού μας Αερίου ήταν ο αγωγός που θα συνέδεε την Κύπρο με την Τουρκία", ξεκαθαρίζει η Συμμαχία Πολιτών.

"Έστω και τώρα και παρ’ όλες τις καθυστερήσεις, τους λανθασμένους χειρισμούς και τις άστοχες τοποθετήσεις, καλούμε την Κυβέρνηση να στηρίξει αυτή την προοπτική. Να σταματήσει η οποιαδήποτε σκέψη διασύνδεσης των ενεργειακών μας σχεδιασμών με τη λύση του κυπριακού και να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της δημιουργίας του τερματικού υγροποίησης Φυσικού Αερίου", συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Η ενεργειακή μας στρατηγική είναι εθνικό θέμα και ως τέτοιο πάντα θα το αντιμετωπίζουμε. Με σοβαρότητα, τεκμηριωμένες θέσεις και εμπεριστατωμένες προτάσεις", αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα