Συλλούρης: Πηγή έμπνευσης η πορεία Γκάντι

Η φωτισμένη πορεία του Μαχάτμα Γκάντι, μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για την αντιμετώπιση παγκόσμιων και περιφερειακών προβλημάτων, μέσα από σοφία, ανοικτό μυαλό, αλληλοσεβασμό και κατανόηση, επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε χαιρετισμό του σε τελετή προς τιμή του Μαχάτμα Γκάντι, με την ευκαιρία της επετείου των γενεθλίων του, στην προτομή του Γκάντι δίπλα από το κτίριο της Βουλής,

στην παρουσία του Ύπατου Αρμοστή της Ινδίας στη Λευκωσία, ο κ. Συλλούρης είπε ότι ο Γκάντι ήταν «ίσως ο πιο εξέχων και σημαίνων πολιτικός στην ιστορία της ανθρωπότητας».


«Η Ινδία και η Κύπρος, οι δύο μας Βουλές και λαοί, έχουν ιστορικά αναπτυγμένη σχέση, η οποία δοκιμάστηκε και άντεξε στο χρόνο, σε πολλά επίπεδα. Παραμένοντας πιστοί στην κληρονομιά του Μαχάτμα, δεσμευόμαστε και εκτιμούμε κοινές αρχές και ιδέες, αλλά πάνω από όλα υποστηρίζουμε την ιδέα της παγκόσμιας ειρήνης μέσω μη βίας, ανεξαρτησίας, δημοκρατίας, κράτους δικαίου, και πλήρη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο κ. Συλλούρης.

Πρόσθεσε ότι «η παρουσία μας εδώ αντικατοπτρίζει τη συνεχή μας δέσμευση στον πεφωτισμένο λόγο και τα έργα του Μαχάτμα Γκάντι».

«Με τον εορτασμό της γέννησής του, δεν μπορεί να υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής από την καλλιέργεια και την εμπέδωση της ειρήνης, του διαλόγου, της συμπόνοιας και της μη βίας, αξίες τις οποίες κήρυξε και για τις οποίες αγωνίστηκε και έχουν καταστεί κοινές αξίες για όλη την ανθρωπότητα», σημείωσε ο κ. Συλλούρης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι «η φωτισμένη πορεία του Γκάντι μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για την αντιμετώπιση παγκόσμιων και περιφερειακών προβλημάτων, μέσα από σοφία, ανοικτό μυαλό, αλληλοσεβασμό και κατανόηση».

«Έχει αφήσει σε κάθε πολίτη του κόσμου μια κληρονομιά, που είναι και εξέχουσα και βαριά, και καταλήγω με την ελπίδα ότι δεν θα τον απογοητεύσουμε», είπε ο κ. Συλλούρης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα