Σαν Σήμερα γεννιέται... ο Ζλάταν! (pics & video)

Σαν σήμερα, πριν από 36 χρόνια, στο Μάλμε της Σουηδίας, γεννιόταν ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που γνώρισε ποτέ η σκανδιναβική χώρα, ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών, αρκετά ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, που αγγίζει σε αρκετές περιπτώσεις τα όρια της αλαζονείας, ο Ιμπραχίμοβιτς μετρά 62 γκολ σε 116 αναμετρήσεις με την εθνική Σουηδίας, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα και πληθώρα πρωταθλημάτων σε Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία

και Ισπανία.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, το SigmaLive σας παρουσιάζει τις κορυφαίες ατάκες που έδωσε σε συνεντεύξεις του, καθώς επίσης και τις κορυφαίες στιγμές της μέχρι τώρα καριέρας του.

Οι κορυφαίες ατάκες του:

-Για το αν ποδοσφαιρικό του στιλ είναι σέρβικο ή σουηδικό: «Είναι το στιλ του Ζλάταν».

-Για το τι δώρο γενεθλίων αγόρασε στη γυναίκα του: «Τίποτα, αφού έχει τον Ζλάταν».

-Για τον αποκλεισμό της Σουηδίας από το Euro 2012: «Δεν μου καίγεται καρφί για το Euro. Πάω διακοπές».

-Για τον πρώην αμυντικό της Λίβερπουλ, Στεφάν Ανζό: «Όταν με μάρκαρε, πρώτα πήγα αριστερά, όπως και αυτός. Μετά έστριψα δεξιά, όπως και αυτός. Μετά ξαναπήγα αριστερά και αυτός πήγε να αγοράσει ένα χοτ ντογκ».

-Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ο Κριστιάνο είναι πολύ τυχερός τύπος. Έχει πάντα τα καλύτερα εισιτήρια για να βλέπει τον Μέσι να κερδίζει βραβεία».

-Για το ποιος θα πάρει την πρόκριση στο Πορτογάλια-Σουηδία στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Αυτό μόνο ο Θεός το ξέρει. Μπορείς να τον ρωτήσεις, τον έχεις μπροστά σου».

-Για τις φήμες που τον θέλουν να έχει αγοράσει Πόρσε: «Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Έχω παραγγείλει ένα αεροπλάνο, είναι πιο γρήγορο».

-Για το αν είχε εγκλιματιστεί στο Παρίσι μετά τη μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν: «Ψάχνουμε για ένα διαμέρισμα. Αν δεν βρούμε κάτι, πιθανότατα θα αγοράσω ένα ξενοδοχείο».

-Για το ποια είναι σύμφωνα με τον ίδιο η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο: «Δεν την έχω συναντήσει ακόμα, αλλά, όταν το κάνω, θα βγούμε ραντεβού».

-Για το γεγονός ότι ο Βενγκέρ ήθελε να τον δοκιμάσει στην Άρσεναλ: «Είναι αλήθεια ότι ο Αρσέν Βενγκέρ ήθελε να με δοκιμάσει όταν ήμουν 17. Το απέρριψα. Ο Ζλάταν δεν κάνει οντισιόν».

-Για το θέμα με τις… τρυφερές στιγμές με τον Ζεράρ Πικέ, απάντησε σε Ισπανίδα δημοσιογράφο: «Έλα σπίτι μου το βράδυ και θα σου δείξω ποιος είναι γκέι. Και φέρε και την αδελφή σου».

-Για τις λανθασμένες, σύμφωνα με τον ίδιο, κατηγορίες, ότι προσπάθησε επίτηδες να τραυματίσει τον Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ σε φιλικό Σουηδία – Ολλανδία: «Δεν σε τραυμάτισα επίτηδες και το ξέρεις. Αν με κατηγορήσεις ξανά, θα σπάσω και τα δύο σου πόδια και αυτή τη φορά ΘΑ ΕΙΝΑΙ επίτηδες».

-Για το πώς θα συστήσει τον εαυτό του στους συμπαίκτες του στον Άγιαξ, στο πρώτο διάστημα παρουσίας του στην ομάδα: «Είμαι ο Ζλάταν… Ποιος στο διάολο είσαι εσύ;».

-Για τις ουλές στο πρόσωπό του, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο: «Δεν ξέρω τον λόγο. Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις τη γυναίκα σου για αυτό».

-Για τον Γκουαρδιόλα και τον τρόπο που τον χειρίστηκε στην Μπαρτσελόνα:

«Όταν αγοράζεις τον Ζλάταν, είναι σαν να αγοράζεις μια Φεράρι. Όταν οδηγάς ένα τέτοιο αμάξι, πρέπει να του βάζεις και το καλύτερο καύσιμο, να πηγαίνεις στον αυτοκινητόδρομο και να το σπαταλάς όλο. Ο Γκουαρδιόλα μου έβαζε απλή βενζίνη και με πήγαινε μια βόλτα στην εξοχή. Αν αυτό ήθελε από την αρχή, τότε ας αγόραζε ένα Fiat».

Και τελικά... «Δεν υπάρχει πρόβλημα να είσαι διαφορετικός. Να πιστεύεις στον εαυτό σου. Εμένα μου βγήκε σε καλό».

Οι κορυφαίες στιγμές του:

class="inline_iframe">

class="inline_iframe">

Keywords
Τυχαία Θέματα