Συλλούρης: Η ευθύνη των στόχων βαραίνει και την Πολιτεία

"Η ευθύνη για την εκπλήρωση των στόχων σας βαραίνει και την πολιτεία, γιατί πρέπει να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ώστε να συνεχίσετε την πορεία σας μέχρι την επαγγελματική σας αποκατάσταση στον τόπο σας, ώστε όλη αυτή η γνώση να επενδυθεί προς όφελος της χώρας μας", ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης απευθυνόμενος στους απόφοιτους του ΤΕΠΑΚ.

Στην

ομιλία του στην τελετή αποφοίτησης ο κ. Συλλούρης είπε ότι δυστυχώς τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα, γιατί συνεχίζει να υπάρχει και στον τόπο μας πρόβλημα ανεργίας και συνθήκες έντονου συναγωνισμού μεταξύ των πτυχιούχων νέων στην αγορά εργασίας. Κάλεσε όμως τους απόφοιτους να μην λυγίζουν και να προσπαθούν , πιστεύοντας στις δυνάμεις και τις δυνατότητές τους.

"Επιβάλλεται όπως το κράτος και τα θεσμικά του όργανα, με την συνδρομή του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών, ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, ώστε να υπάρξουν ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους τομείς και να μην αναγκάζεστε πλέον να μεταναστεύετε στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας", ανέφερε.

Ανέφερε ακόμη ότι το ΤΕΠΑΚ τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης και έχει καταλάβει υψηλές θέσεις σε διεθνείς κατατάξεις, γεγονός για το οποίο όλοι νοιώθουν περηφάνεια. Στην ομιλία του ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε ακόμη ότι οι απόφοιτοι είναι φορείς προόδου της κοινωνίας που ζούμε.

Διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα είναι στη διάθεση των φοιτητών όποτε το θελήσουν , ώστε να συμβάλει θετικά και αυτή από πλευράς της όσον αφορά την προσπάθεια μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού των θεσμών και όλων εκείνων των μηχανισμών και δομών του κράτους, με στόχο τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τους νέους μας, που αποτελούν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα