Νίκη-πρόκριση με ιστορικό γκολ του Εμπαπέ για τη Γαλλία, επί του Περού που αποκλείστηκε (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Με τον Κιλιάν Εμπαπέ να γίνεται ο νεότερος Γάλλος σκόρερ σε διεθνή διοργάνωση, η Γαλλία εξασφάλισε την πρόκρισή της στη φάση των "16" του Μουντιάλ της Ρωσίας, νικώντας με 1-0 το μαχητικό Περού που αποκλείστηκε.

Η αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου που διεξήχθη στο... παράξενο γήπεδο της πόλης Εκατερίνμπουργκ, κρίθηκε με ένα γκολ του Εμπαπέ στο 34ο λεπτό, το οποίο μάλιστα

ήταν ιστορικής σημασίας.

Αυτό γιατί ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε ο νεότερος σκόρερ της Γαλλίας σε οποιαδήποτε μεγάλη διεθνή διοργάνωση, σκοράροντας σε ηλικία 19 ετών και 183 ημερών. Το ρεκόρ ανήκε μέχρι σήμερα στον Νταβίντ Τρεζεγκέ, ο οποίος είχε σκοράρει σε ηλικία 20 ετών και 246 ημερών στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1998 που διοργανώθηκε στη Γαλλία, με τον Εμπαπέ να μην έχει γεννηθεί ακόμη!

Οι Γάλλοι, πάντως, δεν έθελξαν με την απόδοσή τους ούτε στο δεύτερο παιχνίδι τους στο τουρνουά, πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση και παίρνοντας δύσκολα και αγχωτικά τη νίκη όπως και στην πρεμιέρα κόντρα στην Αυστραλία.

Το Περού έπεσε "μαχόμενο" παλεύοντας στο ματς όσο μπορούσε, όμως παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να μείνει εκτός συνέχειας.

Κορυφαία στιγμή για τους Περουβιανούς ήταν το εκπληκτικό μακρινό σουτ του Ακίνο που σταμάτησε στο δοκάρι, στο 50΄. Οι "τρικολόρ" είχαν κάποιες φάσεις για να τελειώσουν το παιχνίδι στις αντεπιθέσεις όταν πίεζε το Περού στο φινάλε, όμως δεν πέτυχεν δεύτερο τέρμα και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερναντές, Πογκμπά (89' Ενζονζί), Καντέ, Ματουιντί, Γκριεζμάν (80' Φεκίρ), Μπαπέ (75' Ντεμπελέ), Ζιρού

​Περού (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Ροντρίγκες (46' Σανταμαρία), Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα (82' Ρουιντίας), Γιοτούν (46' Φαρφάν), Ακίνο, Καρίγιο, Φλόρες, Γκερέρο

H βαθμολογία του 3ου ομίλου

Γαλλία 6 (3-1)
Δανία 4 (2-1)
Αυστραλία 1 (2-3)
Περού 0 (0-2)

Keywords
Τυχαία Θέματα