Σύλλογος Εργοθεραπευτών: Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με ΟΑΥ

Ο Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών σε ανακοίνωσή του προς τα μέλη του ενημερώνει πως έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τον ΟΑΥ ούτε έχει ολοκληρωθεί ο σφαιρικός προϋπολογισμός, οι δραστηριότητες, οι βαρύτητες και οι αμοιβές που αφορούν την Εργοθεραπεία.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ενόψει της ανακοίνωσης του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, ημ. 09 Νοεμβρίου 2020, ότι αρχίζει η εγγραφή των Εργοθεραπευτών στο ΓεΣΥ την Τετάρτη,11 Νοεμβρίου 2020, ο Παγκύπριος

Σύλλογος Εργοθεραπευτών θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του τα εξής:

Διαβάστε επίσης: Αρχίζει η εγγραφή Εργοθεραπευτών και Οδοντιάτρων στο ΓΕΣΥ

Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τον Οργανισμό, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ούτε συμφωνηθεί ο σφαιρικός προϋπολογισμός, οι δραστηριότητες, οι βαρύτητες και οι αμοιβές που αφορούν την Εργοθεραπεία. Επιπλέον, όσον αφορά τους δικαιούχους, την ποσότητα θεραπειών που θα δικαιούνται καθώς επίσης και την εξασφάλιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία, με αρκετά σημεία να μην έχουν ξεκαθαρίσει ή/ και μας βρίσκουν κάθετα εναντίον.

Με την ευκαιρία αυτή επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι ο σφαιρικός προϋπολογισμός για τους άλλους επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να είναι επαρκής και να διασφαλίζει τόσο την εύρυθμη λειτουργία του αλλά και να δίνει τα εχέγγυα συνεχούς εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των θεραπευτικών υπηρεσιών που προσφέρονται στην Κύπρο προς όφελος των ασθενών μας. Πάγια θέση μας είναι ότι οι αμοιβές των Εργοθεραπευτών στο πλαίσιο του ΓεΣΥ θα πρέπει να είναι αντίστοιχες με τις αμοιβές που ισχύουν σήμερα.

Θεωρούμε αδόκιμο από πλευράς ΟΑΥ να προχωρούν σε έναρξη της διαδικασίας πριν την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και να καλεί τους άλλους επαγγελματίες υγείας και δει τους εργοθεραπευτές να προβούν σε εγγραφή στο σύστημα χωρίς να γνωρίζουν τα δεδομένα στα οποία καλούνται να συναινέσουν.
Τέλος θεωρούμε ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν την ένταξη της Εργοθεραπείας και τη σύναψη σύμβασης θα πρέπει να τεθούν με σαφήνεια και να δοθούν όλες οι αυτονόητες διευκρινήσεις και απαντήσεις
 

Keywords
Τυχαία Θέματα