Σύλληψη απατεώνα στην Ινδία για κομπίνα με ιστοσελίδα «Κυπριακής Δημοκρατίας»

Το Τμήμα Εγκλημάτων  της Αστυνομίας του Νέου Δελχί της Ινδίας συνέλαβε έναν απατεώνα, ο οποίος εξαπάτησε περισσότερα από 50 άτομα με το πρόσχημα της παροχής θέσεων εργασίας σε ξένες χώρες. Στο κόλπο του αυτό περιέπλεξε και το όνομα της Κύπρου με έναν περίτεχνο τρόπο πριν γίνει αντιληπτος από τις αρχές.

Σύμφωνα με το India Times, o Μουράρι Σουάμι, ο οποίος συνελήφθη

στην πόλη Nagaur τη Δευτέρα, αποκάλυψε ότι είχε εργαστεί σε πολλές χώρες ως σερβιτόρος και ηλεκτρολόγος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό, έμαθε τη διαδικασία εύρεσης εργασίας και επίσης τη διαδικασία που υιοθετούσαν πολλές εταιρείες για τη διευκόλυνση  και εξεύρεση θέσεων εργασίας στο εξωτερικό.

«Ο Σουάμι ετοίμασε έναν ψεύτικο ιστότοπο της Kυπριακής Κυβέρνησης και δημοσίευσε στον ιστότοπο δείγματα επιστολών εργασίας και δείγματα βίζας  για υποψήφιους εργαζόμενους. Αφού πήρε χρήματα από άτομα που υποτίθεται ήταν υποψήφια προς εργασία, τους είπε ότι θα μπορούσαν να ελέγξουν τη βίζα τους στον επίσημο ιστότοπο της χώρας (Κύπρου), ενώ ο εν λόγω ιστότοπος άνηκες σε αυτόν », δήλωσε ο αξιωματούχος του Τμήματος Εγκλημάτων του Νέου Δελχί  Shibesh Singh.

Όταν έπερνε τα χρήματα, συνήθιζε να καταστρέφει την κάρτα SIM και το κινητό που χρησιμοποιούσε για να εξαπατήσει και να επικοινωνήσει μαζί τους. Χρησιμοποιούσε κάρτες SIM που είχαν προμηθευτεί σε ψεύτικες ταυτότητες για εξαπάτηση.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός του Σουάμι που περιέχει 4,07,000 Rs (4652.28 ευρώ)  έχει παγώσει

Το θέμα ήρθε στο φως όταν ένας άνδρας και οι φίλοι του ενημέρωσαν την αστυνομία. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, οι κατηγορούμενοι εξαπατήθηκαν για 8,20,000 Rs.             

(τη φωτογραφία ανέβασαν Ινδικά ΜΜΕ χωρίς να αναφέρουν ποιός από τους εικονιζόμενους είναι ο Σουάμι)

Keywords
Τυχαία Θέματα