Συλληψη 5 Τούρκων στην Ελλάδα με γεμάτη τη βαλίτσα από χρυσό

Συνελήφθησαν στα σύνορα στην Ορεστιάδα, την περασμένη Πέμπτη, πέντε Τούρκοι όταν διαπιστώθηκε ότι εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από τον ποταμό Έβρο. Μαζί τους είχαν μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα και χρυσό, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι, ένα παιδί (το παιδί τους πιθανότατα) και δύο άντρες, οι οποίοι πρόκειται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, καθώς –σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα– έχουν σχέση με την οργάνωση του ιμάμα Φετουλλάχ Γκιουλέν.

Κατά τα τουρκικά μέσα, τουλάχιστον

23 Τούρκοι πολίτες έχουν καταφύγει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι έχει καταλάβει ένα κύμα φυγής τους Τούρκους, φετουλαχτσήδες και μη, καθώς δεν αισθάνονται ασφαλείς. Όχι μη γίνει νέο πραξικόπημα, αλλά για το καθεστώς το οποίο υπάρχει στη χώρα και τις διώξεις που γίνονται. Σε όλους υπάρχει ο φόβος μήπως συλληφθούν για κάποιο λόγο, ακόμη κι αν δεν σχετίζονται με τον Φετουλλάχ Γκιουλέν, αλλά πάντα υπάρχουν οι ‘καλοθελητές’ ρουφιάνοι που μπορεί να σε δώσουν στις αρχές επειδή δεν σε συμπαθούν και να συλληφθείς χωρίς καμία απόδειξη. Δεν αγαπούν πια τη χώρα τους όπως έχει μετεξελιχθεί πολιτικά. Ακόμη χειρότερα! Τη φοβούνται τη χώρα τους! Φοβούνται να μιλήσουν, μήπως τους ακούνε από τα κινητά, φοβούνται να γράψουν, μήπως τους παρακολουθούν, φοβούνται με ποιον κάνουν παρέα μήπως χαρακτηριστούν κάπως, φοβούνται φοβούνται, φοβούνται. Η… Τουρκία διώχνει τα παιδιά της!

Keywords
Τυχαία Θέματα