Σύγκρουση ΔΗΣΥ–ΑΚΕΛ: «Μας πουλάτε λαϊκισμούς–Μηδενίζετε τα πάντα»

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ με αφορμή την οικονομία και την κοινωνική πολιτική.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο πακέτο κοινωνικών μέτρων που θα προωθήσει το κόμμα σε συνεργασία με το ΔΗΚΟ,

το επόμενο διάστημα στη Βουλή, αφού προηγουμένως υποστήριξε ότι το ΑΚΕΛ μηδενίζει τα πάντα.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Γεωργίου, ο οποίος, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΔΗΣΥ, είπε: «Μα πότε, κύριε Δημητρίου; Όλο “θα” σας ακούμε να λέτε, “θα”, “θα, “θα”. Μια ακατάσχετη “θαθολογία” στο τέλος».

Ο κ. Δημητρίου σήκωσε το γάντι και, απαντώντας στον κ. Γεωργίου, υπενθύμισε σειρά μέτρων που προώθησε ο ΔΗΣΥ και ανακουφίζουν την κοινωνία. Ο ίδιος έδωσε ως παραδείγματα τον φόρο ακίνητης περιουσίας, το επίδομα μητρότητας, τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, αλλά και το προωθούμενο νομοσχέδιο για μείωση στη τιμή των καυσίμων.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε σε έντονο ύφος: «Πόσες φωνές έχετε, κύριε Δημητρίου; Αυτή είναι πρόταση νόμου από τον Αβέρωφ (σ.σ. η μείωση στις τιμές των καυσίμων) και ο Χάρης Γεωργιάδης την αρνήθηκε. Δεν θα το κάνουμε, λέει. Μας πουλάτε λαικϊσμούς, κύριε Δημητρίου;».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι αν υπάρχει μια πρόταση νόμου και υπερψηφιστεί θα εφαρμοστεί από τη στιγμή που δεν είναι αντισυνταγματική, καλώντας το ΑΚΕΛ να προσέλθει με εισηγήσεις στη Βουλή πέραν της κριτικής που ασκεί.

«Με ξανάσυγχωρείτε πάρα πολύ. Δια του Κώστα Κώστα, του βουλευτή του κόμματος, δέκα φορές έγινε η εισήγηση (…) για μείωση των τιμών και απαντά ο Υπουργός όχι, όχι, όχι», δήλωσε ο κ. Γεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα