Σύγκρουση ΔΗΣΥ–ΑΚΕΛ στο ΣΙΓΜΑ για Χριστόφια και ΕΟΚΑ

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΣΥ Αντρέα Κυπριανού και του συναδέλφου του από το ΑΚΕΛ Γιώργου Γεωργίου, στην εκπομπή Πρωτόσελιδο του ΣΙΓΜΑ, με αφορμή ομιλία του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, σε εκδήλωση μνήμης και τιμής των δολοφονηθέντων για τα πολιτικά τους φρονήματα.

Η συζήτηση «άναψε», όταν ο βουλευτής του ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι το ΑΚΕΛ

αποφάσισε να κάνει ισοπεδωτική κριτική στην κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση με επιχειρήματα.

«…Βλέπουμε τον μηδενισμό, την ισοπέδωση, μέχρι και την ιδεολογική πλέον προσέγγιση, βλέποντας την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που μας πάει στο 1957 – 58», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Με τον κ. Γεωργίου, απευθυνόμενος στον κ. Κυπριανού, να του λέει: «Πού σας πήγαμε κύριε;». Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ εξήγησε ότι αναφερόταν στην ανακοίνωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, αναφορικά με τη δράση της ΕΟΚΑ το 55 – 59.

«Θυμηθήκατε, ξέρω 'γω, τις δολοφονίες, κατά την άποψή σας, Αριστερών…», δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Γεωργίου ανέφερε: «Δεν θα μας υποδείξει ο κ. Κυπριανού και κανένας από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, εάν θα τιμούμε τους άδικα δολοφονηθέντες ήρωες της Αριστεράς, θύματα μιας μισαλλοδοξίας όπως εκδηλώθηκε το 55 – 59. Με απόλυτο σεβασμό στα νεαρά παιδιά και όποιον θυσιάστηκε πιστεύοντας στην Ένωση, λέμε ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα…».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ έριξε το γάντι στον ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι, εάν θέλουν πραγματικά την ενότητα, θα έπρεπε να τιμήσουν και οι ίδιοι τα εν λόγω θύματα.

Προηγουμένως η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις αποκοπές μισθών επί Χριστόφια, με τον κ. Γεωργίου του ΑΚΕΛ, σε έντονο ύφος, να λέει: «Ξέρετε τι έπρεπε να γίνει τότε, κύριε; Να τους κλείσει (ο Χριστόφιας) τις τράπεζες. Τη ναυαρχίδα της φιλοσοφίας τους. Να δούμε τι θα έκαμναν. Αυτό έπρεπε να τους κάνει ο Χριστόφιας, να τους κλείσει τις τράπεζες».

Ο κ. Γεωργίου συνέχισε υποστηρίζοντας ότι τα έριξαν όλα στον Δημήτρη Χριστόφια, για να καλύψουν τα εγκλήματα των τραπεζιτών.

Δείτε τη στιγμή της αντιπαράθεσης στο 24ο λεπτό του βίντεο*

Keywords
Τυχαία Θέματα