«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για λύση Κυπριακού ο Βρετανός ΥΠΕΞ

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι μία λύση του Κυπριακού μπορεί να καταστεί δυνατή, δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, κατά τη διάρκεια συζήτησης για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Συντηρητικός φιλοκύπριος βουλευτής βορείου Λονδίνου Ντέιβιντ Μπάροους ρώτησε τον Υπουργό Εξωτερικών αν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι «δεδομένης της δυναμικής (momentum) υπέρ της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ, η επανένωση της Κύπρου

θα είναι ένα σημαντικός όρος».

Πρόσθεσε ο κ. Μπάροους: «Εν μέσω όλων των άλλων προκλήσεων [για την τουρκική ένταξη], αυτή είναι υπερβατή, δεδομένης της αυξανόμενης εμπιστοσύνης και των ευρύτερων οφελών, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Χάμοντ απάντησε λέγοντας αρχικά ότι επισκέφθηκε την Κύπρο προ διμήνου και ότι σκοπεύει να επισκεφθεί το νησί ξανά τον επόμενο μήνα. «Κρατώ επαφή τόσο με τους Ελληνοκύπριους όσο και με τον κ. Ακιντζί, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στον οποίο μίλησα πριν από περίπου δύο εβδομάδες», είπε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών και κατέληξε:

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι βλέπουμε μία ευθυγράμμιση στην Κύπρο που ίσως καταστήσει μια λύση πιθανή. Δεν θέλω να είμαι υπερενθουσιασμένος αναφορικά με αυτό, αλλά πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι έχουμε τώρα μια ευκαιρία όμοια της οποίας δεν έχουμε δει για δεκαετίες».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα