Συγκλονίζει η γιαγιά βρέφους που πέθανε:«Της έκαναν 3 υπέρηχους και ήταν καλά»

Συγκλονίζει η υπόθεση θανάτου δίδυμου βρέφους στο Μακάριο. Το άτυχο νεογνό γεννήθηκε νεκρό και χθες διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή του από την Αγγελική Παπέττα και τον Ορθόδοξο Ορθοδόξου. Η νεκροτομή δεν κατέδειξε τα ακριβή αίτια θανάτου του βρέφους ενώ θα σταλούν περαιτέρω δείγματα για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Μακαρίου, δρ. Άκης Χριστοφίδης ενώ παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και η γιαγιά του άτυχου βρέφους προβάλλοντας την εκδοχή της

οικογένειας. Η γιαγιά μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι την περασμένη Δευτέρα η κόρη της υποβλήθηκε σε 3 υπέρηχους οι οποίοι δεν κατέδειξαν κάτι στα δυο βρέφη. Από πλευράς του ο γυναικολόγος ανέφερε ότι ήταν ενδομήτριος θάνατος και όχι θάνατος βρέφους το οποίο γεννήθηκε.

Διαβάστε επίσης: ΟΚΥπΥ για νεκρό βρέφος: «Θα συνδράμουμε σε ό,τι ζητηθεί»

«Μιλάμε για μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη που ανήκει στην κατηγορία μονοχοριακά διαμιακών διδύμων. Αυτό σημαίνει ότι τα δίδυμα τρέφονται από τον ίδιο πλακούντα και βρίσκονται σε δύο αμνιακούς σάκους».

Παράλληλα συμπλήρωσε τα εξής «Σαφέστατα δεν ισχύει ιατρική αμέλεια, αντίθετα θα αποδείξουμε στο τέλος ότι υπήρχε εγρήγορση και ετοιμότητα για να σωθεί το δεύτερο έμβρυο».

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση η έγκυος ήταν στο νοσοκομείο από της 15 Φεβρουαρίου και την είχαμε από στενή παρακολούθηση» ανέφερε.

Επιπλέον τόνισε ότι μόλις διαπιστώσαν κάτι ανησυχητικό, κλήθηκε εκτάκτως στο χειρουργείου όπου διαπιστώθηκε πριν την καισαρική ο ενδομήτριος θάνατος, σημείωσε ο γυναικολόγος. 

Στη συνέχεια έκανε παρέμβαση η γιαγιά του βρέφους Δήμητρα Αντρέου θέλοντας να εκφράσει τη δική τους άποψη.

Πρώτιστα τόνισε ότι το μεγάλο παράπονο τους είναι πως  ο δρ. Χριστοφίδης θέλει να ωραιοποιήσει αυτή την κατάσταση.

Δείτε εδώ: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του βρέφους-Λήφθηκαν δείγματα για εξετάσεις

Έκανε αναφορά στα γεγονότα λέγοντας ότι, «Εμείς θέλαμε να γίνει νεκροψία για να μάθουμε τα αίτια για να προσέχουμε για το άλλο το μωρό. Για να γίνει η νεκροψία έπρεπε να γίνει καταγγελία και μετά από τη καταγγελία να δοθεί διαταγή από το δικαστήριο για να γίνει η νεκροψία. Γι’ αυτό το λόγο ο γαμπρός μου έκανε την καταγγελία».

«Το παράπονο μας είναι η αμέλεια. Την παρακολουθούσαν και της έλεγαν ότι είναι όλα εντάξει».

Συμπλήρωσε λέγοντας τα εξής, 

«Την τελευταία μέρα, Δευτέρα 1η Μαρτίου, την είχαν ελέγξει γιατί η κόρη μου ένιωθε κάτι διαφορετικό και της έλεγαν ότι είναι όλα καλά.  Έκανε 3 υπέρηχους την ίδια ημέρα, και στου τρεις υπέρηχους ο γιατρός έλεγε ότι όλα είναι καλά.  Η νεκροψία που έκανε ο κύριος Ματσάκης κατέδειξε ότι το μωρό ήταν για τουλάχιστον 24 ώρες νεκρό».

Keywords
Τυχαία Θέματα