Το «Άνφιλντ» έγινε κι επίσημα η χαρά του (κάθε) φιλοξενούμενου!

Η Τσέλσι επικράτησε της ακίνδυνης Λίβερπουλ με 1-0 στο Άνφιλντ και την υποχρέωσε στην 5η σερί της ήττα στο γήπεδό της για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Ακίνδυνη, χωρίς ζωντάνια και με 20ό διαφορετικό δίδυμο φέτος στα σέντερ μπακ η Λίβερπουλ έπαψε πρωταθλήτρια να θυμίζει, γνώρισε νέα ήττα μέσα στο Άνφιλντ αυτή τη φορά από την Τσέλσι και έσπασε ρεκόρ με πέντε σερί ήττες στο γήπεδό της για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πριν δύο σεζόν αν έλεγες σε κάποιον πως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ

θα έχανε πέντε σερί ματς μέσα στο γήπεδό της θα έλεγε πως είσαι τρελός και απλά μισείς την Λίβερπουλ. Ωστόσο φέτος όλα πάνε χάλια και όπως λέει ο νόμος του Μέρφι, αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.

Η ομάδα του Τούχελ πανηγύρισε τη νίκη πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το 1-0 και παρέμεινε αήττητη για 11ο σερί παιχνίδι και πλέον βρίσκεται στη 4η θέση, ενώ αντίθετα η Λίβερπουλ κατρακύλησε στην 7η.

Στο 25ο λεπτό οι «μπλε» σκόραραν με τον Τίμο Βέρνερ που μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και μετά από εξαιρετική πάσα του Ζορζίνιο σε κενό τέρμα έγραψε το 1-0, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε όμως το VAR είχε διαφορετική άποψη και έδωσε οφσάιντ σε μια τρομερά οριακή φάση. Η Τσέλσι ήταν πολύ καλύτερη, ωστόσο δεν μπορούσε να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε γκολ.

Αντίθετα Μανέ και Φιρμίνο ήταν εκτός τόπου και χρόνου για ακόμα ένα ματς, με τον Σενεγαλέζο μάλιστα να σπαταλάει την υπέροχη σέντρα του Σαλάχ στο 28' αφού δεν μπόρεσε να κάνει ποτέ σωστό κοντρόλ. Αυτό που στέρησε το VAR στον Βέρνερ, το πέτυχε ο -καλύτερος του γηπέδου- Μέισον Μάουντ στο 42ο λεπτό του ντέρμπι.

Ο νεαρός Άγγλος κατέβασε υπέροχα μπαλιά του Αθπλικουέτα και με ένα εξίσου πολύ ωραίο τελείωμα νίκησε τον Άλισον για το 1-0 της ομάδας του Τούχελ πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Μάλιστα οι «μπλε» λίγο έλειψε να σκοράρουν με το... καλημέρα και στο δεύτερο μέρος.

Ο Τσίλγουελ δεν κατάφερε να νικήσει τον Άλισον σε πρώτο χρόνο, ενώ ο Ζιγιές είδε τον Ρόμπετσον να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή και να κρατάει το 1-0 στο 54'. Από εκεί και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις ομάδες να μην έχουν ευκαιρίες, ενώ χαρακτηριστικό για το πόσο άσχημα παίζει η Λίβερπουλ, είναι πως η μοναδική ευκαιρία στον στόχο για τους γηπεδούχους ήρθε από μια... άψυχη κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ στο 85' που μπλόκαρε ο Μεντί και έτσι παρέμεινε το 0-1 μέχρι το τέλος του ντέρμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα