Συγκλονίζει η Χ.Μάντολες:«Έχω ξεθάψει τους δικούς μου με τα ίδια μου τα χέρια»

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε η Χαρίτα Μάντολες, η γυναικά σύμβολο για τη δικαίωση του αγώνα των συγγενών των αγνοουμένων.

Αρχικά, ανέφερε ότι «πράγματι ήμουν μέσα στους τυχερούς να βρω τους δικούς μου, τους οποίους έχω ξεθάψει με τα ίδια μου τα χέρια. Όμως παραμένουν αυτοί όλοι που περιμένουν τους δικούς τους ανθρώπους και είναι φοβερό 47 χρόνια να περιμένεις για να μάθεις την τύχη τους. Ξέρεις τι λυπηρό και τι στεναχώρια να βλέπεις τη γειτόνισσα σου να μην έχει βρει τον σύζυγό της. 20 25 χρονών παιδιά και να μην μάθουν ακόμα τα παιδιά τους για τους γονείς τους. Αυτά και εάν είναι φοβερά

και να μην κάνουν τίποτα. Εμείς δεν έχουμε ανθρώπινα δικαιώματα».

Σε ερώτηση τι πήγε λάθος, απάντησε ότι «πιστεύω δεν έγιναν οι έρευνες όπως έπρεπε να είχαν γίνει. Μετά που άρχισαν να βγάζουν τα λείψανα, ούτε σε αυτό τον τομέα έγιναν σωστές κινήσεις. Απ ότι είδα στη δική μου περίπτωση δεν έγιναν. Εμείς δεν βάζουμε ένα στόχο, γι αυτό δεν προχωράει το θέμα.

Κλείνοντας έδωσε το μήνυμα σε όσους δεν γνωρίζουν ακόμα την τύχη των αγνοουμένων τους «να κάνουν υπομονή, πόσα χρόνια υπομονή, ο Θεός να τους δίνει κουράγιο και στις γυναίκες και στα παιδιά τους. Οι κυβερνήσεις να πιέσουν όσο το δυνατό περισσότερο για να μάθουν τι έχουν απογίνει αυτοί οι άνθρωποι. Γιατί αυτές οι μάνες φεύγουν από τη ζωή και δεν γνωρίζουν τι έχουν γίνει τα παιδιά τους. 

Διαβάστε επίσης: ΚΕ: Γίνονται διαβουλεύσεις - Αναμένουμε τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκλονίζει, Χ Μάντολες Έχω,sygklonizei, ch mantoles echo