Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σε «λαθροθήρες & ψηφοθήρες»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στον χώρο της Βουλής των Αντιπροσώπων δεκάδες πολίτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Με μία μαζική συγκέντρωση στον χώρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεκάδες πολίτες έδωσαν χθες ένα σαφές μήνυμα ενάντια στην προεκλογική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη θήρευση. Υπενθυμίζουμε πως ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών

διαφωνούμε κάθετα στη μεταβολή τόσο επί μέρους προνοιών της κείμενης νομοθεσίας όσο και του συνολικότερου νομικού πλαισίου για τη θήρευση, χωρίς να προηγηθεί οργανωμένη συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδίως, χωρίς να εναρμονίζεται η Κύπρος με τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις.

Ο Αντιπρόεδρος Α' του Κινήματος, κ. Άδωνις Γιάγκου, που συμμετείχε στην εκδήλωση, ανέφερε: "Μόνο ως εμπαιγμό μπορούμε να θεωρήσουμε την τακτική της βουλής να επιδεικνύει τώρα τόσο μεγάλη σπουδή για τα θέματα της θήρευσης. Η "fast track" αλλαγή της νομοθεσίας λίγο πριν τις Προεδρικές, είναι μια ψηφοθηρική τακτική, που όμως έχει τεράστιες συνέπειες στην πανίδα του τόπου".

Keywords
Τυχαία Θέματα