Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα υπέρ της Κυβέρνησης- ΦΩΤΟΣ

Εικόνες «Αγανακτισμένων» του 2011 θύμιζε χθες το βράδυ το Σύνταγμα, όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε», που οργανώθηκε αυθόρμητα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και την παρέμβαση της ΕΚΤ.

Η διαφορά ήταν ότι οι συγκεντρωμένοι χθες δεν διαμαρτύρονταν όπως το '11 κατά της μνημονιακής

πολιτικής, αλλά δήλωναν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση, στους χειρισμούς της και στην ανατροπή του μνημονίου.

Συγκεκριμένα στο κείμενο-κάλεσμα αναφέρεται: «Στέλνουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησής μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας».

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια σχολίασαν οι παρευρισκόμενοι την απόλυτη απουσία της αστυνομίας, συγκρίνοντας με παλιότερες συγκεντρώσεις.

Ανάλογη συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό που έγραφε: «Τέλος ο εκβιασμός. Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω».

Συγκεντρώσεις πολιτών, που στηρίζουν την προσπάθεια και τις θέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους, πραγματοποιήθηκαν και στα Χανιά και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα