Συγχαρητήρια Έιντε για την αντίδραση στα επεισόδια

Τους δύο ηγέτες επαίνεσε ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε για τη γρήγορη αντίδρασή τους στα δραματικά και επαίσχυντα – όπως είπε – γεγονότα που συνέβησαν τη Δευτέρα, κάνοντας λόγο για σαφή και ισχυρή αντίδραση πρώτα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που καταδίκασε τους δράστες, και μετά την αντίδραση του Τ/κ ηγέτη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση μιάμισης ώρας με τον Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ επεσήμανε τη σημερινή κοινή δήλωση των δύο ηγετών για την καταδίκη της βίας και τη διαβεβαίωση ότι οι δράστες θα οδηγηθούν

ενώπιον της δικαιοσύνης και ότι αυτό δεν θα εκτροχιάσει τη θετική διαδικασία για μια διευθέτηση στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έιντε ανέφερε επίσης ότι παραμένει πιστός στην συμφωνία πως θα προβούν σε μια δήλωση στο τέλος του μήνα και αφού ολοκληρωθούν και οι έξι συναντήσεις των δύο ηγετών που θεωρούνται “συνεδρίες (sessions) μιας μεγάλης συνάντησης. Συμφωνήσαμε όλοι ότι θα σας μεταφέρουμε στο τέλος το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας”. Είναι πολύ εποικοδομητική, συνέχισε, η ιδέα να γίνει μία μεγάλη συνάντηση, γιατί, αντί να πρέπει να προβαίνεις σε συγκεκριμένα συμπεράσματα μετά από κάθε συνάντηση, “θα το κάνουμε αυτό όταν έχουμε περισσότερα να πούμε”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα