Στρόβολος:Προληπτικά μέτρα γι'αποφυγή προβλημάτων από ακραία καιρικά φαινόμενα

Ο Δήμος Στροβόλου ενημερώνει το κοινό ότι όπως κάθε χρόνο προβαίνει στις απαραίτητες εργασίες για έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, ιδιαίτερα φέτος, σε συνέχεια και της σχετικής πρόβλεψης της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και των σοβαρών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα, η δημοτική Υπηρεσία έχει προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα καθαρισμού φρεατίων και πρόληψης του φαινομένου της πλημμύρας. 

Διαβάστε επίσης: Νικολαΐδης: Μπορεί

να έχουμε και στην Κύπρο ένα ακραίο φαινόμενο βροχόπτωσης

Παράλληλα, παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από τη βροχόπτωση. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να αποφεύγεται η ρίψη κλαδευμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους ή σε σημεία από όπου πιθανόν να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής, για να μειωθεί ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών. Ακόμα, σημειώνεται ότι τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με πέτρες, κιβώτια, σκιπ ή μηχανήματα.

Σε περίπτωση υπερχείλισης χειμάρρων, το κοινό οφείλει να ακολουθεί τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και να μην επιχειρεί να διασχίσει διαβάσεις με ορμητικά νερά, ενώ συστήνεται να παραμένει μακριά από περιοχές με λιμνάζοντα νερά, για τη δική του ασφάλεια. Το κοινό πρέπει να λαμβάνει επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών.

Ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σύστημα όμβριων υδάτων να είναι σε λειτουργήσιμη κατάσταση, την ώρα όμως της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου να ανταποκρίνονται σε όλα τα περιστατικά για τα οποία τυχόν κληθούν, και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης.

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή περαιτέρω πληροφόρηση σε σχέση με τα πιο πάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου στα πιο κάτω τηλέφωνα: 22470470 (24ωρη εξυπηρέτηση) και Συνεργείο Άμεσης Επέμβασης 99643044 .

Keywords
Τυχαία Θέματα