«Στραβοπάτησαν» Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε 2-0 και παραχώρησε 2-2 στην Μπράιτον στο Anfield, ενώ η Σίτι έχασε από την Κρίσταλ Πάλας στο Μάντσεστερ (0-2) και αμφότερες έκαναν δώρο στην Τσέλσι.

Σοκ για τις δύο τελευταίες πρωταθλήτριες, καθώς δεν κατάφεραν να πάρουν νίκες σε βάρος αντιπάλων χαμηλότερης δυναμικότητας. Θεωρητικά πάντα αυτό, αφού μέσα στις τέσσερις γραμμές η Μπράιτον έδειξε ομάδα υψηλού επιπέδου καθώς παρότι βρέθηκε να χάνει νωρίς με 2-0, έφυγε με βαθμό από το Anfield κόντρα

στην ομάδα του Γίργκεν Κλοπ (2-2). Ακόμα χειρότερα, βαθμολογικά τουλάχιστον, τα πράγματα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού η Σίτι ηττήθηκε στο Etihad από την Κρίσταλ Πάλα με το «καθαρό» 0-2.

Μόλις στο 4’ άνοιξαν το σκορ οι Reds με το καταπληκτικό πλασέ του Χέντερσον μέσα από την περιοχή έπειτα από ασίστ του Σαλάχ, όμως οι φιλοξενούμενοι έδειξαν άμεσα ότι δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Στο 15’ η Μπράιτον είχε δοκάρι με σουτ του Μπισουμά και… τιμωρήθηκε στο 24’ όταν το γέμισμα του Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν βρήκε τον Μανέ και εκείνος έγραψε το 2-0 με κεφαλιά. Στο 41’ όμως, η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ μείωσε με ένα αδιανόητο γκολ από τον Μουέπου εκτός περιοχής. Και αυτή δεν ήταν η τελευταία της «κουβέντα» αφού στο δεύτερο μέρος ο Τροσάρ έγραψε το 2-2 έπειτα από ασίστ του πρώην άσου της Λίβερπουλ, Ανταμ Λαλάνα, το οποίο έμελλε να διατηρηθεί μέχρι το φινάλε.

Εκτός από τον Κλοπ, το απόγευμα δεν πήγε καλά ούτε για τον Πεπ. Ο Καταλανός τεχνικός είδε την Σίτι να μένει πίσω στο σκορ εντός έδρας κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας όταν ο Γκάλαχερ βρήκε τον Ζαχά και εκείνος με διαγώνιο αριστερό σουτ νίκησε τον Εντερσον (0-1). Οι Πολίτες είχαν κατοχή και κυκλοφορία αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά και στο φινάλε του πρώτου μέρους δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα όταν ο Λαπόρτ είδε απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Ζαχά. Στην επανάληψη η ομάδα του Γκουαρδιόλα νόμισε ότι ισοφάρισε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στο φινάλε, ο εξαιρετικός φέτος, Γκάλαχερ, με σουτ δοκάρι και μέσα διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα