Στον Ναό Πέτρου και Παύλου στην Αμμόχωστο ο Τατάρ για το ναμάζι του μπϊραμιού

Στην Αμμόχωστο και στο «Σινάν» τζαμί, που είναι ο νεστοριανός ναός Πέτρου και Παύλου, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούνταν ως πολιτιστικό κέντρο, πραγματοποίησε την πρώτη προσευχή – ναμάζι για το Ραμαζάν μπαϊράμι, στις 6.25 σήμερα το πρωί, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», μαζί με τον Τατάρ, στο πρώτο ναμάζι του μπαϊραμιού παρόντες ήταν επίσης ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Ερχάν Αρικλί, ο Τούρκος «πρέσβης», Αλί Μουράτ Μπαστσιερί, ο νέος «πρόξενος» της Τουρκίας στην

Αμμόχωστο, Ιλίας Τσιετίν, ο «βουλευτής» του ΚΕΕ στην Αμμόχωστο, Σουνάτ Ατούν, ο «διευθυντής» του «τμήματος βακουφίων», Ιμπραχίμ Μπεντέρ και ο πρόεδρος του γραφείου της τουρκικής ερυθράς ημισελήνου στα κατεχόμενα, Ρετζέπ Γκιουνάιντιν.

Ο Ερσίν Τατάρ εξέφρασε ικανοποίηση γιατί χρόνια μετά το «Σινάν» τζαμί  λειτούργησε για σκοπούς προσευχής και ευχήθηκε στον «λαό» υγεία, ευτυχία, γαλήνη και «καλό ραμαζάν μπαϊράμ». Κάλεσε όλους να τηρούν τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της πανδημίας.

Ο Τ/κ ηγέτης μίλησε για τη σημασία ο «λαός» της «τδβκ», που εδώ και χρόνια δίδει τον αγώνα του, να μπορέσει να συνεχίσει σε αυτά τα εδάφη την αδελφότητα, την αλληλεγγύη, την ενότητα και την συνέχιση των παραδόσεών του. Θα συνεχίσουν, πρόσθεσε, τον αγώνα τους με τη στήριξη της "μητέρας πατρίδας Τουρκίας".

Είναι ειλικρινή μας επιθυμία να θέλουμε όλοι να προστατεύσουμε τους θεσμούς και τους οργανισμούς του «κράτους» μας, να πιστέψουμε σε όλες μας τις αξίες, να έχουμε ο ένας τον άλλον και να συνεχίσουμε τον δρόμο μας με μια ισχυρή «τδβκ», είπε ο Ερσίν Τατάρ αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας προστατεύοντας την πνευματικότητα, τις αξίες και τις παραδόσεις μας».

 Ο κ. Τατάρ εξέφρασε επίσης ικανοποίηση, μαθαίνοντας ότι το νέο τέμενος Τακσίμ στην ομώνυμη πλατεία της Κωνσταντινούπολης θα γίνει «αδελφό τζαμί» του «Σινάν», στο οποίο προσευχήθηκε ο ίδιος σήμερα.

Στο μεταξύ, όπως επίσης μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, Ερσίν Τατάρ και Ταγίπ Ερντογάν είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία και αντάλλαξαν ευχές για το Ραμαζάν μπαϊράμ.

Διαβάστε επίσης 

Η Τουρκία διόρισε «πρόξενο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, τον Ιλίας Τσιετίν

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα