Πενταπλασιάστηκε η ζήτηση για rapid τεστ στα φαρμακεία λόγω SafePass (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη μάχη των εμβολιασμών μπαίνουν οι Φαρμακοποιοί, αρχικά εθελοντικά στα Κέντρα Εμβολιασμού και στη συνέχεια στα φαρμακεία τους, την ίδια ώρα που η ζήτηση για rapid  τεστ στα φαρμακεία πενταπλασιάστηκε λόγω SafePass.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Παγκύπριου

Συλλόγου Φαρμακοποιών Ελένη Πιέρα, υπήρξε μια πρόσκληση από το Υπουργείο Υγείας για ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η κα Πιέρα ανέφερε πως άμεσα θα συμμετάσχουν εθελοντικά στα Κέντρα Εμβολιασμού μέχρι να καταρτιστεί η διαδικασία εμπλοκής των φαρμακείων.

Διαβάστε επίσης: Διαβουλεύσεις και μετά αποφάσεις για εμβολιασμούς από Φαρμακοποιούς

«Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να μπορέσει το φαρμακείο από μόνο του να εμβολιάσει. Από χθες άρχισε ένα ενημερωτικό σεμινάριο προς τους φαρμακοποιούς για μια ανανέωση της ακαδημαϊκής τους γνώσης», εξήγησε.

Όσον αφορά το εμβόλιο που πιθανόν να είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία η κα Πιέρα είπε πως ίσως αφορά τα εμβόλια της AstraZeneca λόγω προφανώς των συνθηκών διατήρησης των εμβολίων.

Μέχρι και τέλος της βδομάδας οι Φαρμακοποιοί καλούνται να δείξουν ενδιαφέρον ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδευτεί 30 άτομα ενώ έδειξαν ενδιαφέρον 40 Φαρμακοποιοί στην Πάφο.

Σε ερώτηση για την ζήτηση διενέργειας rapid τεστ στα φαρμακεία η κα Πιέρα είπε πως από τη Δευτέρα και λόγω του Safe Pass πενταπλασιάστηκε η ζήτηση το κόστος των οποίων κυμαίνεται 10-15 ευρώ ανάλογα του προμηθευτή.

Το κόστος των εμβολίων θα ρυθμιστεί ανάλογα με τα έξοδα των φαρμακοποιών. «Σίγουρα το κόστος δεν θα το επωμιστεί ο πολίτης», εξήγησε τέλος η κα Πιέρα.

Διαβάστε επίσης: Ποτό, καφές, solarium και γυμναστική- Τι μπορώ να κάνω μετά τον εμβολιασμό;

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινίσεις για το SMS ανάρρωσης για το SafePass

Δρ. Χ. Πέτρου: Γιατί θα χρειαστεί τρίτη-αναμνηστική δόση εμβολίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα