«Στον δρόμο» 55 γιατροί της Πολυκλινικής Υγεία λόγω ένταξης στο ΓεΣΥ

Θα βρεθούν χωρίς στέγη 55 γιατροί της Πολυκλινικής Υγεία στη Λεμεσό, μετά την ένταξη του νοσηλευτηρίου στο ΓεΣΥ, σύμφωνα με χειρουργό οφθαλμίατρο, Δρ. Αντώνη Ιωαννίδη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο, «είμαστε 55 γιατροί, οι οποίοι συνεργαζόμαστε για δεκαετίες αποκλειστικά με την Πολυκλινική Υγεία και ζητάμε κάτι πολύ λογικό. Να μας δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα προειδοποίησης, πριν αποχωρήσουμε από την κλινική. Δεν ζητούμε να μην ενταχθεί η κλινική στο ΓεΣΥ».

Πρόσθεσε ότι «δεν έχουν μείνει άλλα νοσηλευτήρια πέρα από ένα στη Λευκωσία,

τα υπόλοιπα έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ. Όταν πριν από δύο χρόνια υπήρχε το ίδιο πρόβλημα στη Λευκωσία, το κράτος είτε με την ανοχή του είτε με κάποια μνημόνια, έδωσε δύο χρόνια και τρεις μήνες παράταση στους γιατρούς πριν αποχωρήσουν από τα νοσηλευτήρια τους. Εμείς έχουμε μια προειδοποίηση δύο μηνών, και εάν υπολογίσετε ότι μέσα στους μήνες αυτούς ήταν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, τότε πώς μπορούμε να βρούμε ή να κτίσουμε καινούργιο νοσηλευτήριο για καινούργια στέγη».

Αν και ο ίδιος μέτοχος στην Πολυκλινική, σημείωσε ότι πήραν τελεσίγραφο, με το οποίο είτε θα δέχονταν να μπουν στο ΓεΣΥ με συγκεκριμένους όρους είτε θα φύγουν.

Επεσήμανε ότι έχουν πολλούς ασθενείς, οι οποίοι περιμένουν χειρουργεία, ενώ αναφέρθηκε και στον συνάδελφο του, Δρ Άλκη Αλκιβιάδη, ο οποίος πρέπει να διεξάγει επαναληπτικά χειρουργεία. 

Διαβάστε επίσης: Στον αέρα οι γιατροί εκτός ΓεΣΥ – «Θα φύγουμε στο εξωτερικό»

Keywords
Τυχαία Θέματα