Ερντογάν: Τον Αύγουστο γράψαμε με χρυσά γράμματα ιστορία σε Κύπρο...

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο Πρόεδρο.

«Οι Ελληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη», είπε μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας τον Αύγουστο «ιδιαίτερο μήνα» για την Τουρκία «επειδή νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ», όπως είπε.

«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι «τον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη. Στις 26 Αυγούστου

του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε τη μεγάλη επίθεση  με την εντολή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ».

Διαβάστε επίσης: Τατάρ: Η λύση στη βάση ομοσπονδίας «αποτελεί ίντριγκα των Ε/κ»

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «ο ηρωικός στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε το δρόμο προς τη Σμύρνη. Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της ᾽᾽μεγάλης επίθεσης᾽᾽ κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε».

Στο εν λόγω σημείο της ομιλίας του κατέληξε: «Κι έτσι κερδίσαμε τον πόλεμο με μάχες που δώσαμε επι τριάμισι χρόνια εναντίον του εχθρού, ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του αλλά και τις βρόμικες μπότες του λέρωσε την μόνιμη πατρίδα μας την Ανατολία». 

Πηγή: kathimerini.gr 

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα