Στον "αέρα" το 1ο κουδούνι-"Γιορτή δική μας παραμονή άλλων"

Στον «αέρα» βρίσκεται ουσιαστικά το πρώτο κουδούνι του Σεπτέμβρη. Εκπαιδευτικές οργανώσεις και Υπουργείο Παιδείας κατέληξαν σε νέο αδιέξοδο χθες μετά και τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Παιδείας.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση των γραμματειών των οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση αλλά και κλιμάκωση

των μέτρων.

Σε δηλώσεις του χθες ο Κώστας Χαμπιαούρης με το πέρας της συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς, ανέφερε: «Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι φίλοι εκπαιδευτικοί εμμένουν στις απόψεις τους, δηλαδή να αποσυρθούν οι προτάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, να πάμε ξανά στις 2 Ιουλίου, να ξεκινήσουμε τη στελέχωση από μηδενική βάση, για να τα ξαναδούμε όλα στα πλαίσια του εξορθολογισμού.

Έχουμε πει ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο. Έχουμε προχωρήσει τη στελέχωση στη βάση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου. Ήδη έχουν βγει οι πρώτες μεταθέσεις. Αύριο ολοκληρώνονται. Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε όλα στο τραπέζι του διαλόγου, συμπεριλαμβανομένου και των τεσσάρων προτάσεων του Υπουργικού, στα πλαίσια του εξορθολογισμού και των υποδείξεων του Γενικού Ελεγκτή».

Σε δηλώσεις του σήμερα στο Πρωτοσέλιδο, ο Γιάννος Σωκράτους, εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ, ανέφερε ότι στις 23 Ιουλίου θα συνέλθουν τα κεντρικά διοικητικά συμβούλια, προκειμένου να δουν πώς διαφοροποιούνται τα μέτρα σε κάθε βαθμίδα. Αργότερα θα συνέλθουν όλα τα διοικητικά συμβούλια, για να εγκρίνουν τις προτάσεις, συμπλήρωσε ο κ. Σωκράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα