Ενώπιον της Ερευνητικής ΣΚΤ συγκεκριμένα δάνεια με «παρελθόν»

Τεράστιο όγκο εγγράφων σε σχέση με συγκεκριμένες υποθέσεις δανείων του Συνεργατισμού, με παρελθόν ως φαίνεται, καταθέτει σήμερα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, ο Παύλος Ιωάννου δήλωσε ότι η κατάθεση αποτελεί την πρώτη από τα χιλιάδες έγγραφα που κατέχει στο πλαίσιο διερεύνησης παραπόνων εναντίον συνεργατικών.

Ανάμεσα στις υποθέσεις στις οποίες αφορά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί, περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων- και τερματισμοί διαδικασιών εξέτασης οι οποίοι έγιναν

για διάφορους λόγους.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή συνεχίζει το έργο της και έχει ολοκληρώσει στο παρόν στάδιο τις ειδοποιήσεις/κλήσεις για την κατάθεση εγγράφων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής, ειδοποιήσεις/κλήσεις για κατάθεση εγγράφων έλαβαν οι :

(α) Ο Υπουργός των Οικονομικών
(β) Η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας
(γ) Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας
(δ) Αν. Γενικός Διευθυντής της Βουλής
(ε) Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου
(στ) Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης
(ζ) Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
(η) Ο Έφορος Υπηρεσίας Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών
(θ) Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας
(ι) Ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Παράλληλα, στις 13 Ιουλίου 2018 απεστάλησαν επιστολές σε όλους τους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και στην ανεξάρτητη Βουλευτή Άννα Θεολόγου, με τις οποίες καλούνται, αν επιθυμούν, να αποστείλουν ή/και παραδώσουν στην Επιτροπή πληροφορίες, έγγραφα ή στοιχεία που κατέχουν, και σχετίζονται με τη διεξαγόμενη έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα