Στον αέρα το πόρισμα της Ερευνητικής για ΣΚΤ;

Ακόμη και το ενδεχόμενο μη έκδοσης πορίσματος από την Ερευνητική Επιτροπή η οποία ερευνά τα αίτια της κατάρρευσης του Συνεργατισμού είναι ανοιχτό, εξαιτίας της άρνησης της επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί να καταθέσει.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο η εν λόγω εμπλοκή δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ελιγμών στην Ερευνητική Επιτροπή.

«Χωρίς την κατάθεση των εποπτών,

δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η όποια υπόθεση ή πόρισμα, είναι το μήνυμα που στέλλεται από την Επιτροπή», αναφέρει η εφημερίδα.

Όπως αναφέρεται, είναι δύσκολο να εκδοθεί πόρισμα χωρίς άρση του αδιεξόδου και αυτό θα συζητήσουν τα τρία μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής κατά τη συνάντηση που θα έχουν με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Η συνάντηση μπορεί να γίνει και αύριο, Παρασκευή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη βρίσκεται σε επαφή με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Αρέστη, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις ώστε να απεμπλακεί η διαδικασία.

Όσον αφορά την κ. Νουί, είχε αναφέρει στην Επιτροπή πως θα μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις γραπτώς, ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ερευνητικής, αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς με βάση τη νομοθεσία, οποιαδήποτε μαρτυρία είτε γραπτή είτε προφορική πρέπει να δοθεί ενόρκως, γράφει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα