Κλ.Βασιλείου:Οι εκπαιδευτικοί αλλοίωσαν τις δηλώσεις του ΠτΔ(vid)

Τηλεφωνικώς κλήθηκε να απαντήσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, στις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού για τον επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», η Κλέλια Βασιλείου ανέφερε ότι με έκπληξη άκουσε τον κύριο Φυλακτού να ανεβάζει ξανά τους τόνους μιλώντας για μεγάλα κομμάτια στο επικοινωνιακό κομμάτι της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στην επίθεση στον συνδικαλιστικό χρόνο για το οποίο κατηγορείται η κυβέρνηση, εξηγώντας ότι δεν έγινε επίθεση αλλά μια προσπάθεια εξορθολογισμού της συζήτησης. Να διατίθεται δηλαδή

ο συνδικαλιστικός χρόνος, αλλά όχι με τρόπο που να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και να είναι λειτουργικό.

Παραδέχθηκε ότι το τελευταίο δίμηνο έχουν ειπωθεί πολλά και ο κόσμος έχει κουραστεί.

Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι το πιο ακριβό Υπουργείου και το κράτος διαθέτει κάθε χρόνο ένα δις, 70 εκατομμύρια, χαρακτηρίζοντάς το «το πιο ακριβό Υπουργείο».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη, στην οποία γινόταν λόγος για αναλογία και στα δύο μέρη όσον αφορά στα θέματα της Παιδείας.

Επεσήμανε ότι αλλοιώθηκε η δήλωση του Προέδρου ότι ανέλαβε την ευθύνη, αλλά αρνήθηκε ότι έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο.

Σε ερώτηση για τη Διυπουργική Επιτροπή και τον ρόλο της σε σχέση με τον Υπουργό Παιδείας, ανάφερε ότι δεν είναι επιτηρητές του, αλλά ο πρώην Υπουργός Παιδείας κλήθηκε γιατί είχε συγκεκριμένη γνώση στο Υπουργείο Παιδείας. Όσον αφορά στη Ζέτα Αιμιλιανίδου, εξήγησε ότι είναι Υπουργός Εργασίας και πολλά από τα θέματα που προκύπτουν εμπίπτουν στο τομέα της Εργασίας, ενώ έχει εμπειρίες με τις συντεχνίες. Εξήγησε ότι η Υπουργός Εργασίας είχε βάλει τον τίτλο σε αυτό που λέμε «πλαίσιο- συμφωνία» στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ξανά στις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔ για τον συνδικαλιστικό χρόνο, αναφέροντας ότι η απόφαση είχε ληφθεί από τις 4 Σεπτεμβρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Παρέθεσε, επίσης, τις ημερομηνίες των συναντήσεων εκπαιδευτικών οργανώσεων- Κυβέρνησης, εξηγώντας ότι οι συζητήσεις έγιναν αποφάσεις του Υπουργικού στις 4 Σεπτεμβρίου και κατέληξε στην πρόταση της 6ης Σεπτεμβρίου.

Διερωτήθηκε πώς χαρακτηρίζουν τις αποφάσεις ετσιθελικές, όταν στις 11 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έστειλαν επιστολή στην οποία ζητούσαν να διασαφηνιστεί μόνο ένα σημείο από την πρόταση.

Μάλιστα, διέψευσε ότι το αδιέξοδο οφείλεται στην κυβέρνηση, αφού έχει αποδείξει ότι θέλει ομαλοποίηση της κατάστασης. Εξήγησε ότι δεν αποσύρονται οι προτάσεις της 4ης Ιουλίου, αφού είναι ένα κοινά αποδεκτό πρόβλημα το θέμα του εξορθολογισμού. Τόνισε πως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν το έθεσαν ως κόκκινη γραμμή να διαγραφούν οι αποφάσεις της 4ης Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα