Στόχος η μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50%

Η μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50%, μέσω συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου για την οδική ασφάλεια, είναι ο στόχος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Μάριος Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υιοθετεί το στόχο της ΕΕ, που στοχεύει στην αντιμετώπιση όλων των βασικών παραγόντων πρόκλησης οδικών δυστυχημάτων.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση παραχώρησης κρανών στο Τμήμα Τροχαίας από τη CYTA,

τον οποίο διάβασε η Α` Λειτουργός Αφροδίτη Κοφτερού, είπε πως στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου εμπλέκονται όλες οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και κοινωνικοί φορείς καθώς και ιδιωτικοί οργανισμοί.

Ο Υπουργός σημείωσε πως η Οδική Ασφάλεια είναι υπόθεση όλων και δεν υπάρχουν καλύτεροι πρεσβευτές από τα παιδιά για να μας ευαισθητοποιήσουν για τους κινδύνους που παραμονεύουν στους δρόμους.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως μόνο με κοινή, συνεχή προσπάθεια θα έχουμε αποτελέσματα και μείωση του ατέλειωτου καταλόγου θυμάτων οδικών συγκρούσεων.

“Η προσπάθεια μας θα είναι συνεχής και θεωρώ σημαντικό να αρχίζει από τις μικρές τάξεις του δημοτικού. Η ευαισθητοποίηση για τους κανόνες οδικής ασφάλειας και τη σημασία που έχει η τήρησή τους, πρέπει να γίνει βίωμα των παιδιών”, πρόσθεσε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα