Οι ομάδες της Premier League με τους περισσότερους οπαδούς

Ποια ομάδα της Premier League κυριαρχεί στο Νησί; Ποια έχει τους περισσότερους υποστηρικτές στην Ελλάδα; Ποια κάνει "κουμάντο" στην υφήλιο; Δείτε σε ένα εξαιρετικό γράφημα τις ομάδες της Premier League με τους περισσότερους οπαδούς στον κόσμο σύμφωνα με τους ακόλουθους τους στο twitter.

Όπως βλέπετε και μόνοι σας, ο σύλλογος με τους περισσότερους "followers"

στο twitter στο Νησί είναι η Λίβερπουλ (15.21%), δεύτερη είναι η Άρσεναλ (15.03%) και τρίτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14.60%). Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, ωστόσο οι οπαδοί της στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούν αυτούς των άλλων "γιγάντων" της Premier. Όσον αφορά την περιοχή του Λονδίνου, εκεί... υπάρχει μία ομάδα κι αυτή είναι η Άρσεναλ, ξεπερνώντας τις Τσέλσι και Τότεναμ.

Στην Ελλάδα, η Λίβερπουλ έχει τους περισσότερους υποστηρικτές 19.81%, με την Άρσεναλ να έρχεται δεύτερη με 17.70% και την Τσέλσι τρίτη με 16.50%.

Σε παγκόσμια κλίμακα τώρα, οι "reds" έχουν δυνατή υποστήριξη σε Ταϊλάνδη, Νορβηγία, Ισλανδία, Ουρουγουάη και Αυστραλία, όμως δεν τυγχάνουν της ίδιας αναγνώρισης σε άλλες περιοχές. Για παράδειγμα, στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας υπάρχουν οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα "κυριαρχούν" αυτοί της Άρσεναλ.

Πρώτη "δύναμη" είναι επίσης η ομάδα του Βενγκέρ στις Η.Π.Α, ενώ μαζί με την Τσέλσι "εξουσιάζουν" την Ευρώπη. Στο βόρειο μέρος της "Γηραιάς ηπείρου" σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Πολωνία οι περισσότεροι φίλαθλοι υποστηρίζουν την Άρσεναλ, ενώ στο νότιο μέρος, σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία υποστηρίζουν την ομάδα του Μουρίνιο.

Όσον αφορά την ομάδα με τους περισσότερους ακόλουθους στο twitter παγκοσμίως, αυτή είναι η Άρσεναλ με 5.600.000, ενώ δεύτερη έρχεται η Τσέλσι με 5.400.000.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η αγάπη κάποιας ομάδας της Premier Leauge σε χώρες π.χ. της Αφρικής ή της Λατινικής Αμερικής μπορεί να προέρχεται από παίκτες σύμβολα της χώρας που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν σε κάποια σύλλογο του Νησιού. Όπως για παράδειγμα στην Ακτή Ελεφαντοστού έρχεται πρώτη η Τσέλσι λόγω Ντρογκμπά, ενώ στην Ουρουγουάη η Λίβερπουλ λόγω Σουάρες.


Keywords
Τυχαία Θέματα