Στόχος η μείωση των Σχολικών Εφοριών από 210 σε 50

Εισήγηση όπως ο αριθμός των Σχολικών Εφοριών στην Κύπρο μειωθούν από 210 σε τουλάχιστον 50 κατέθεσε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφοριών Κύπρου Ντίνος Έλληνας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο SigmaLive, στόχος είναι οι Εφορίες να «συμπλεγματοποιηθούν», να αλλάξουν «status», να βγάλουν μια «καλύτερη

προσωπικότητα» προς τα έξω και να πάψουν να κατηγορούνται για προβλήματα και κακή εξυπηρέτηση.

«Αν το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας σταθούν δίπλα μας, θα κάνουμε διορθώσεις ώστε οι Εφορίες να γίνουν πιο αποδοτικές. Εκείνο που απαιτείται είναι καθαρά ρυθμιστικοί νόμοι και όχι νέα νομοθεσία κι αυτό καθιστά το εγχείρημα πιο εύκολο», τόνισε κάνοντας παράλληλα λόγο για τεράστιες γραφειοκρατικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει το παρόν σύστημα.

Η συμπλεγματοποίηση που προτείνεται, πρόσθεσε, θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας που θα καταστήσουν τις Εφορίες πιο αποτελεσματικές.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του SIGMA ο κος Έλληνας επισήμανε ότι υλοποίηση της εν λόγω μείωσης θα εξαρτηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε οι ψηφοφορίες να διεξάγονται σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μην υπάρχει Σχολική Εφορία σε «ανύπαρκτο» δήμο.

«Είναι καθαρά θέμα της αναδιάρθρωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε.

Όπως ανέφερε, σε περιπτώσεις που οι Σχολικές Εφορίες δεν δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο που δουλεύουν άλλες Εφορίες, η αύξηση του αριθμού των λειτουργών ασφαλείας ώστε κάθε επαρχία να έχει τον τοπικό λειτουργό της, θα ωθήσει την κατάσταση να διορθωθεί απολύτως.

Πλήρως σύμφωνη και η ΠΟΕΔ

Την απόλυτη συμφωνία του εξέφρασε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλαχτού, ο οποίος μιλώντας στην ίδια εκπομπή πρόσθεσε στηρίζει επίσης την «ενιαία πολιτική» για την επίλυση των προβλημάτων.

«Αυτά τα θέματα τα έχουμε συζητήσει μαζί του δεκάδες φορές και δε νομίζω ότι έχουμε απόκλιση απόψεων. Ίσα-ίσα, θα έλεγα ότι είμαστε πλήρως ταυτισμένοι και συγχρονισμένοι», τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει διαφάνεια στις συναλλαγές.

«Τα όποια θέματα βλέπουμε μέσα στα σχολεία, δεν μπορούν να τα επωμίζεται ο εκπαιδευτικός κόσμος», τόνισε κάνοντας λόγο για μεγάλη κωλυσιεργία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα