Αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για ονοματολογικό

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξέσπασε στην Αθήνα, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά ότι αρνούνται να ενημερώσουν τα πολιτικά κόμματα

για τις διαπραγματεύσεις, καθώς στοχεύουν να οδηγήσουν τη χώρα προ τετελεσμένων. «Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό για μια ακόμη φορά: Δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα και θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μία συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος κατέθεσε χθες αίτημα ενημέρωσης, μετά τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων με τις οποίες υποστήριζε ότι οι δύο πρωθυπουργοί είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο, με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι δεν είναι αρμόδιο «να ενημερώνει τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις της αντιπολίτευσης των Σκοπίων (VMRO), αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο ΕΛΚ, στο οποίο οφείλει να απευθυνθεί».

«Επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Μόναχο, ας βρει χρόνο ο κ. Μητσοτάκης να ενημερωθεί από τους φίλους του στο VMRO, καθώς και από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ για τις δηλώσεις του στα Σκόπια», καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Να θυμίσουμε ότι συλλαλητήριο έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, για τη Μακεδονία, πραγματοποίησε το ΕΛΑΜ.

Επίσης, ολοκληρώθηκαν χθες, λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ, τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε πόλεις της Μακεδονίας με αίτημα να μην συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία σε περίπτωση συμφωνίας με τα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα