Στοχεύει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η Τρ.Κύπρου

Την πρόθεση της να εισαχθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου. Συγκεκριμένα η Τράπεζα Κύπρου θα επιδιώξει την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (London

Stock Exchange, «LSE»).

Η Τράπεζα στοχεύει στην εισαγωγή της στο LSE , υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων, της αξιολόγησης των διάφορων τεχνικών πτυχών και των συνθηκών της αγοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, η HSBC Bank plc έχει διοριστεί ως αποκλειστικός σύμβουλος και ανάδοχος, ενώ σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε εύθετο χρόνο.

Το Συγκρότημα ανακοίνωσε επίσης ότι προτίθεται να διατηρήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών του στο Χρηματιστήριο Αξίων Κύπρου, ενώ δεν προτίθεται να διατηρήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς δεν διατηρεί πλέον τραπεζικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.

«Η εισαγωγή στην premium κατηγορία του LSE εκπληρώνει έναν από τους στόχους της Τράπεζας για εισαγωγή της σε μεγάλο, ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Η εισαγωγή στο LSE και η ενδεχόμενη συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK, σε περίπτωση που πληρούνται τα απαιτούμενα κριτήρια, θα ενισχύσει την προβολή του Συγκροτήματος και την εμπορευσιμότητα της μετοχής του», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η ευρύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, σε συνδυασμό με το ενδυναμωμένο προφίλ και την ενισχυμένη προβολή του Συγκροτήματος στις ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές αγορές, θα βοηθήσει το Συγκρότημα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Τέλος, αναφέρεται ότι η συμμόρφωση με τα υψηλά πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, η οποία απαιτείται στην premium κατηγορία του LSE, θα ενδυναμώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερομένων μερών προς το Συγκρότημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα