Στο Στρασβούργο η “υπεξ” των κατεχομένων για το Κυπριακό

Επαφές πραγματοποιεί στο Στρασβούργο η “υπουργός” εξωτερικών των κατεχομένων Εμινέ Τσολάκ, σχετικά με “αρνητικά” σημεία που αφορούν το Κυπριακό στην έκθεση για την Τουρκία, σύμφωνα με την “Χαβαντίς”.

“Κυπριακή διπλωματία στο Στρασβούργο” είναι ο τίτλος του σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας και σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Τσολάκ, είναι σημαντικό η διεθνής κοινότητα να γνωρίζει πόσο οι Τ/κ στηρίζουν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Είπε ότι τα σημεία που αναφέρονται στο Κυπριακό

στην έκθεση για την Τουρκία είναι αρνητικά και σε επαφές της σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργούνται θετικά στοιχεία ώστε να βοηθούν και να διαφυλάσσουν τη διαδικασία επίλυσης.

Ανέφερε ότι στην έκθεση υπάρχουν σημεία όπως “η Τουρκία πρέπει να απομακρύνει τον στρατό της από το νησί” και ότι τέτοια σημεία πρέπει να αλλάξουν και “ο σκοπός των επαφών μας είναι να διασφαλίσουμε ώστε να μην υπάρχουν αρνητικά σημεία τα οποία θα επηρεάσουν την ατμόσφαιρα (στις διαπραγματεύσεις)”.

Η κ. Τσολάκ είχε συναντήσεις με τους Γιοχάνες Χαν Επίτροπο αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική και την Διεύρυνση, την Γκαμπριέλα Μπατένι Ντραγκόνι, αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Τζιάννι Πιτέλλα, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη Ρεβέκκα Χαρμς, συμπρόεδρο της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και την Κάτι Πίρι Εισηγήτρια της έκθεσης προόδου για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα