Στο περίμενε η νέα μονάδα αφαλάτωσης στην Πάφο

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Αφορμή η απόφαση για αποξήλωση της κινητής μονάδας αφαλάτωσης στα Κούκλια και η δημιουργία νέας στον ίδιο χώρο. Κάτω υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, η νέα μονάδα, αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2019 με ορατό τον κίνδυνο να διψάσει η Πάφος, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ.

«Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση είναι τεράστιες. Ενώ είχε τη δυνατότητα με βάση το συμβόλαιο να διαπραγματευτεί

την αγορά της μονάδας αφαλάτωσης είτε την ενοικίαση της με βάση τον χρόνο που καθόριζε το συμβόλαιο δεν το έπραξε» ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Φακοντής.

Με πράξεις και παραλείψεις του ο Υπουργός Γεωργίας άφησε την Πάφο ακάλυπτη και ανοχύρωτη, ισχυρίζεται ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

«Ο Υπουργός Γεωργίας με μεγαλόστομες διακηρύξεις του διαβεβαίωνε τους πάντες ότι η παρούσα διακυβέρνηση θα φρόντιζε ούτως ώστε τουλάχιστον για σκοπούς ύδρευσης οι πολίτες να μην εξαρτούνται από τις καιρικές συνθήκες. Δυστυχώς για την επαρχία της Πάφου οι διακηρύξεις αυτές έχουν μείνει χωρίς περιεχόμενο, απλά με συνθήματα και πυροτεχνήματα», είπε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χ.Πιττοκοπίτης.

«Θεωρούμε απαράδεκτο λόγο κωλυσιεργίας και ευθυνοφοβίας να οδηγηθεί η κινητή μονάδα αφαλάτωσης στα Κούκλια σε αποξήλωση», είπε εκ μέρους ΕΔΕΚ, ο Ηλίας Μυριάνθους.

Από την πλευρά της η Ελεγκτική Υπηρεσία επισήμανε ενώπιον της επιτροπής Γεωργίας, ότι το Υπουργείο Γεωργίας έπρεπε να μεριμνήσει έγκαιρα ώστε σήμερα να υπήρχε νέα μονάδα αφαλάτωσης.

Υπενθυμίζεται ότι γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας σημειώνει ότι δεν είναι εφικτή η ανανέωση ή η αγορά της υφιστάμενης κινητής μονάδας. Στις 5 Απριλίου 2017 το Υπουργικό Συμβούλιο άναψε πράσινο για την δημιουργία νέας μονάδας στον ίδιο χώρο στα Κούκλια, ημερήσιας δυναμικότητας 15.000 κυβικών μέτρων νερού.

Keywords
Τυχαία Θέματα