Το «αγκάθι» του Ενωτικού – Στο Ανώτατο ο νόμος ΔΗΣΥ

Τη γνωμάτευση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ζήτησε και επισήμως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να διαφανεί κατά πόσο η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, που υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής στις 7 Απριλίου, είναι ή όχι αντίθετη και ασύμφωνη με την Αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Το ΑΚΕΛ πνέει μένεα κατά του Νίκου Αναστασιάδη.

Σε

παραδοχή, λανθασμένης πολιτικής συμπεριφοράς εκ μέρους Προέδρου απέναντι στο ΑΚΕΛ, προχώρησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Γεωργίου, από την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

«Θα έλεγα, ναι, ότι ήταν μια λανθασμένη πολιτική συμπεριφορά έναντι του ΑΚΕΛ η αναφορά του προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο», ανέφερε ο Γ.Γεωργίου.

Τα συγχαρητήρια, έδωσε εκ μέρους ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου, που ανέφερε: «Πάντοτε λέω ότι ο κ. Γεωργίου πολλές φορές είναι ειλικρινής και λέει τα πράγματα ίσα και εγώ τον συγχαίρω γιατί ήταν πολύ ειλικρινής».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ αφορούσε στην εκχώρηση στο Υπουργείο Παιδείας της εξουσίας να αποφασίζει για τις εγκυκλίους και τους εορτασμούς στα σχολεία.

«Ο Γενικός Εισαγγελέας στην επιστολή του προς τον κ. Συλλούρη διευκρίνιζε ότι δεν είναι ο νομικός σύμβουλος της Βουλής, αλλά άφηνε το παράθυρο ότι θα μπορούσα να δώσω γνωμάτευση για αυτό το θέμα εάν το ζητούσε το κόμμα το οποίο κατέθεσε τη νομοθεσία, ο ΔΗΣΥ», είπε ο Άθως Αντωνιάδης εκ μέρους ΔΗΚΟ.

Από πλευράς ΕΔΕΚ, ο Χρυσός Τουλούπης, ανέφερε ότι «Χαιρετίζουμε ότι επιτέλους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χειρίζεται κάποια θέματα σαν ΠτΔ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος του κόμματος του κ. Γεωργίου επισκέφθηκε και το ψευδοπροεδρικό για τον συγκεκριμένο νόμο».

Η πρόταση νόμου υπερψηφίστηκε από τους παρόντες Βουλευτές των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ πλην των βουλευτών Ανδρέα Κυπριανού και Ελένης Σταύρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα