Είδε Ακιντζί η Λουτ για δεύτερη φορά – Δεν έγιναν δηλώσεις

Μια ώρα και σαράντα πέντε λεπτά, διήρκησε η δεύτερη συνάντηση της Ειδικής Συμβούλου του Γ.Γ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Να σημειωθεί ότι αρχικά πληροφορίες ήθελαν την Τ/κ πλευρά να τοποθετείται μέσω γραπτής ανακοίνωσης.

Ωστόσο, νεότερη πληροφόρηση αναφέρει ότι δεν θα γίνει καμία τοποθέτηση από τ/κ πλευράς. Χωρίς δηλώσεις ως είθισται αποχώρησε και Αμερικανίδα διπλωμάτης .

Μια ωρα και 45 λεπτα συναντηση Λουτ

- @MustafaAkinci_1 . Καμια τοποθετηση απο τ/κ πλευρα, ουτε βεβαιως απο ειδικη απεσταλμενη. Καθοδον για Προεδρικο και συναντηση με @AnastasiadesCY. No expectations for finalising terms of reference this time. pic.twitter.com/i2TFIldNqX

— chris charalambous (@ChrisJourn) February 4, 2019

Η συνάντησή της με τον κ. Ακιντζί στα κατεχόμενα έχει προγραμματιστεί για τις 14:00. Η κυρία Λουτ ακολούθως θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 16:30.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (3/2) η κυρία Λουτ είδε τους δυο ηγέτες σε χωριστές συναντήσεις.

Μια ώρα και τριάντα λεπτά διήρκησε η χθεσινή της συνάντηση με τον κ. Ακιντζί ενώ αργότερα το απόγευμα όταν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είχαν συζητήσεις για τρεις ώρες.

Η λογικη «τετραγωνισμου» του κυκλου που υιοθετειται απο την Λουτ, που δεν κεφαλαιοποιει (ως οφειλε) συμφωνηθεισες στο Κρ. Μον αρχες, αποτελει εμποδιο για καταληξη σε ορους αναφορας. 4η επισκεψη χωρις αποτελεσμα. Τις πταιει; Αποψε στις Τομες @AnastasiadesCY @Sigmalivecom pic.twitter.com/3SGFMk5ESe

— chris charalambous (@ChrisJourn) February 4, 2019

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του από το Παραλίμνι το πρωί της Δευτέρας (4/2), δήλωσε έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, από εκεί που σταμάτησαν οι συνομιλίες τον Ιούλιο του 2017.

Η κυρία Λουτ, κατά την διάρκεια της παρουσίας των κινηματογραφικών συνεργείων εντός της αίθουσας ρώτησε τον Μουσταφά Ακιντζί για την χήρα του Ραούφ Ντεντκάς, η οποία κηδεύτηκε σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα