Στο Ντουμπάι ο Αβέρωφ για επενδύσεις

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, βρίσκεται αυτή την στιγμή στο Ντουμπάι, όπου έχει προσκληθεί να συμμετέχει ως ομιλητής σε συνέδριο αναφορικά με επενδύσεις που διοργανώνεται στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Ο κ. Νεοφύτου απευθύνθηκε στο Συνέδριο και μίλησε για τις προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός.

Αναφέρθηκε στους ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχει η χώρα και στα πλεονάσματα που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Έκανε αναφορά στους τομείς της οικονομίας που έχουν ισχυρή ανάπτυξη και προοπτικές για ακόμα καλύτερες αποδόσεις όπως είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια, οι επαγγελματικές υπηρεσίες, η εκπαίδευση και η υγεία.

Αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του φορολογικού συστήματος και στον σχετικά χαμηλό φορολογικό συντελεστή για εταιρείες, στο πλέγμα συμφωνιών για αποφυγή διπλής φορολογίας που διατηρεί η χώρα, καθώς επίσης και στο επίπεδο ασφάλειας της χώρας, που πηγάζει από την ιδιότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις τριμερείς συμφωνίες και τις άριστες σχέσεις με τα γειτονικά κράτη. Τόνισε επίσης την βούληση να προχωρήσουμε με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας που θα περιορίσει την γραφειοκρατία και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Για τους πιο πάνω λόγους, σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία της κυβέρνησης και την εξωστρέφεια που διατηρεί η Κύπρος, έχουμε την προοπτική να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες επενδύσεις, οι οποίες με την σειρά τους θα δημιουργήσουν επιπρόσθετες θέσεις εργασίας.

Οι προοπτικές της χώρας, πέραν από τα οφέλη στην πραγματική οικονομία, παρέχουν και ευκαιρίες στους επενδυτές. Συνεπώς όλες οι πλευρές έχουν την δυνατότητα να βγουν κερδισμένες από την προσέλκυση επενδύσεων.

Ακολούθως, ο κ. Νεοφύτου παρακάθησε σε panel discussion με θέμα συζήτησης την προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο και τα οφέλη που μπορεί να υπάρξουν για την χώρα από την μια και τους επενδυτές από την άλλη.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού αναχωρεί αύριο από το Ντουμπάι, με προορισμό το Ελσίνκι της Φιλανδίας όπου θα παραστεί στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οπότε θα γίνει και ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα