Στο Νο.4 ο Τσιτσιπάς, παραμένει στο Νο.6 η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, στο οποίο είχε ανεβεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στις 9 Αυγούστου.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας «πλήρωσε» την αφαίρεση βαθμών από το ATP Finals 2019 (στο οποίο ήταν νικητής) δίνοντας τη θέση του στον Σάσα Ζβέρεφ, που «αποζημιώνεται» για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά.

Για την ακρίβεια, οι δυο

τους έχουν πλέον τους ίδιους βαθμούς, αλλά «επικρατεί» ο 24χρονος Γερμανός, λόγω καλύτερης συγκομιδής στα μεγαλύτερα τουρνουά. Πολλούς βαθμούς έχασε και ο περσινός νικητής του Λονδίνου Ντανίλ Μεντβέντεφ, όμως παραμένει στο Νο.2.

Κατά τα άλλα, ο Αντρέι Ρούμπλεφ επέστρεψε στο Top 5, ενώ career high σημείωσε ο Χούμπερτ Χούρκατς (Νο.9). Ο Ρότζερ Φέντερερ, τέλος, με την απώλεια βαθμών από το ATP Finals 2019, έπεσε στο Νο.16 (-2), ενώ ο φιναλίστ του Λονδίνου το 2019 και το 2020 Ντόμινικ Τιμ κατρακύλησε στο Νο.14.

Στις γυναίκες δεν είχαμε ιδιαίτερες «μετακινήσεις» στο Top 10, με τη Μαρία Σάκκαρη να είναι για δεύτερη σερί εβδομάδα στο career high No.6.

Θυμίζουμε ότι η σεζόν οδεύει προς το τέλος της, με Στοκχόλμη (8/11) - ATP Finals (14/11) στους άνδρες και Λινζ (8/11) - WTA Finals (10/11) στις γυναίκες. 

Η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση τόσο στο Τορίνο (Τσιτσιπάς), όσο και στη Γουαδαλαχάρα (Σάκκαρη).

Keywords
Τυχαία Θέματα