Στο μικροσκόπιο του Ελεγκτή το ωράριο υπαλλήλων Προεδρικού

Θέμα μη καταγραφής του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης από το προσωπικό του Προεδρικού, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, θέτει ο Γενικός Ελεγκτής.

Καταγγελία ότι αποσπασμένος στο Προεδρικό πηγαίνει δουλεία όποτε αυτός θέλει, οδήγησε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, να ζητήσει αυστηρότερους ελέγχους.

Μάλιστα δημοσιεύματα στον τύπο κάνουν λόγο ότι η ενδεχόμενη υιοθέτηση της εισήγησης του Γενικού Ελεγκτή θα επηρεάζει άμεσα το ωράριο του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα

πάντα με το δημοσίευμα του "Πολίτη", ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τις εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει πως σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Προεδρικού δεν χωρούν ωράρια, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι σύμβουλοί του μπορεί να εργάζονται και μέχρι αργά το βράδυ όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, ενώ την ίδια στιγμή όλοι σχεδόν των εκπροσωπούν κατά τα Σαββατοκύριακα σε διάφορες εκδηλώσεις σε Παγκύπρια κλίμακα. Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με τον Γενικό Ελεγκτή ο οποίος μας ενημέρωσε ότι «το δημοσίευμα είναι παραπλανητικό. Ουδέποτε εισηγηθήκαμε ότι στο Προεδρικό θα πρέπει να εργάζονται 7.30-3.00.Να καταγράφεται η ώρα. Αυτό μόνο ζητήσαμε. Αν κάποιος θα πάει στη δουλειά του η ώρα 10 το πρωί και θα φύγει η ώρα 6 το απόγευμα, αυτό να καταγράφεται. Αν θα πάει η ώρα 12 το μεσημέρι και θα φύγει η ώρα 10 το βράδυ και αυτό να καταγράφεται. Για σκοπούς ελέγχου, πρώτιστα από τον προϊστάμενο τους».

Ο Γενικός Ελεγκτής τόνισε ότι αυτοί που εργάζονται στο Προεδρικό πληρώνονται από το φορολογούμενο πολίτη και θα πρέπει και οι ίδιοι να εργάζονται 38ώρες την εβδομάδα.

Αυτό μόνο ζητούμε, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα